News Flash:

ZIUA UNIRII - Cantece, dansuri si expoziţii, in peste 80 de gari

24 Ianuarie 2016
1534 Vizualizari | 0 Comentarii
tren arad
Evenimente tematice, cu cantece, dansuri si expozitii, au loc duminica in peste 80 de gari, cu ocazia aniversarii a 157 de ani de la Unirea Principatelor Romane, a anuntat Compania Nationala de Cai Ferate CFR.
Romanii sunt asteptati duminica de Ziua Unirii, incepand cu ora 10.30, in garile Bucuresti Nord, Timisoara, Arad, Constanta si Iasi sa intampine aceasta zi istorica prin dansuri, cantece populare, poezii, muzica folk si expozitii tematice. Ansambluri de dansatori, artisti, cluburi de copii, cadre didactice si liceeni vor sarbatori impreuna cu feroviarii, si cu miile de calatori care sunt asteptati sa-si dea mana cu mana in "Hora Unirii".
Tricolorul si ia romaneasca vor colora traditional Gara de Nord din Bucuresti, unde calatorii impreuna cu cadrele didactice si elevii Liceului Tehnologic Cezar Nicolau din Branesti vor canta si se vor prinde in dansul Unirii la ora 11.50, iar o locomotiva tricolora va tracta, de a ora 12.00, "Trenul Unirii", pe drumul istoriei, pana la Iasi.
Garile Timisoara, Arad si Constanta se transforma si ele intr-o scena aniversara pentru artistiii si copiii de la Centrul de Cultura si Arta al judetului Timis, Palatul Copiilor din Arad, Scoala Populara de Arta Arad, care vor celebra Unirea prin cantecul si dansul popular romanesc, in timp ce reprezentantii Muzeului de Istorie din Constanta prezinta o expozitie cu fotografii tematice.
In gara Iasi, unde spre seara va poposi si "Trenul Unirii", vor rasuna de la ora 10.30 cantecele elevilor Liceului de Arta "Octav Bancila", sub indrumarea regizorului Emil Gnatenco, dansul popular ii va uni pe copiii cluburilor CFR Iasi, iar momentul poetic si muzica folk a artistul Theodor Munteanu ii va incanta pe nostalgici.
Evenimentul din Gara Bucuresti Nord va fi transmis pe canalul Youtube al Ministerului Transporturilor, putand fi vizualizat pe pagina web a MT si pagina de Facebook, iar imagini de la evenimentele organizate la nivel regional pe pagina de facebook a CFR SA.
Daca ti-a placut articolul, urmareste MEDIAFAX.RO pe FACEBO
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1157 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006274 (s)