News Flash:

Zilnic, atingi obiecte foarte murdare! Iata care sunt acestea!

13 Aprilie 2018
939 Vizualizari | 0 Comentarii
atinge

Aproape tot ce atingem intr-o zi obisnuita este acoperit de bacterii. Si, chiar daca nu iti vine sa crezi, chiar si unele toalete sunt mai curate decat cele mai murdare obiecte cu care intri in contact in fiecare zi.

Cu alte cuvinte, toaletele sunt curatate si dezinfectate frecvent, deoarece te astepti ca acestea sa fie murdare. Lucrurile de la care te-ai astepta sa fie curate se regasesc pe lista celor mai murdare obiecte. Iata care sunt acestea!

Care sunt cele mai murdare obiecte pe care le atingi intr-o zi?

1. Tocatorul

Conform unui profesor de microbiologie de la Universitatea din Arizona, tocatorul are de 200 de ori mai multe bacterii fecale decat un scaun de toaleta. Multe persoane doar clatesc tocatorul dupa ce il folosesc, in loc de a-l spala adecvat. 

2. Buretele de bucatarie

Te-ai intrebat vreodata daca obiectele pe care le folosesti pentru a curata casa ar putea face mai mult rau decat bine? Cercetatorii din Arizona au descoperit ca 10% dintre buretii de bucatarie contin salmonella. De fapt, buretii contin de 456 de ori mai multe bacterii decat scaunele de toaleta. De asemenea, acestea contin E. coli si materii fecale. Incearca sa inlocuiesti mai des buretele de bucatarie.

3. Manerul de la frigider

Manerul de la usa frigiderului are aproape la fel de multi microbi ca interiorul frigiderului si ar trebui curatat la fel de des ca frigiderul. Zonele frecvent atinse, cum ar fi usile si manerele frigiderelor, au germeni responsabili pentru raceala.

4. Prosoapele de bucatarie

Printre cele mai murdare obiecte se numara si prosoapele de bucatarie. Acestea pot fi la fel de periculoase precum buretii de bucatarie cand vine vorba de germeni.

7% dintre prosoapele de bucatarie contin o bacterie rezistenta la antibiotice, care poate duce la aparitia infectiilor de piele. 

5. Portofelul si geanta

Gentile intra in contact regulat cu mainile noastre si cu o multitudine de suprafete, iar riscul de a transfera diferiti microbi pe ele este foarte mare, avand in vedere ca gentile sunt curatate foarte rar. Odata ce acesti germeni au ajuns pe genti, pot fi transferati pe alte suprafete de pe maini. Mainile curate pot preveni raspandirea bacteriilor, iar curatarea regulata a gentilor este recomandata pentru prevenirea acumularii de bacterii. Portofelele sunt la fel de periculoase. Banii pe care ii tii in portofel au germeni, care ajung pe mainile tale. Iar daca tii portofelul intr-un buzunar, este creat un focar de bacterii din cauza temperaturii calde a corpului.

6. Telecomanda

Folosesti telecomanda de la televizor in fiecare zi, insa cat de des o cureti? Studiile efectuate au ajuns la concluzia ca telecomanda este una dintre cele mai murdare obiecte din camerele de hotel si din casa ta. 

7. Telefonul

Un studiu realizat de Scoala de Igiena si Medicina Tropicala din Londra a dezvaluit ca unul din sase telefoane contin bacterii, deoarece persoanele care le folosesc nu se spala pe maini sau pentru ca utilizatorii le folosesc la toaleta. Toate acele reziduuri de pe telefoane pot duce la aparitia infectiilor cu E. coli si acneei, in zonele in care telefonul iti atinge fata. 

sursa: eva.ro


6 telecomanda 7 telefonul
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1435 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006145 (s)