News Flash:

Zgonea: In 2004, Oprisan a fost ales prin vot indirect presedinte CJ, o bagatela sa fie ales si acum

5 Martie 2015
1454 Vizualizari | 1 Comentarii
Presedintele Camerei Valeriu Zgonea a declarat, joi, dupa decizia comisiei de cod electoral ca presedintii CJ sa fie alesi prin vot indirect, iar Marian Oprisan a criticat hotararea, ca Oprisan a fost ales presedinte CJ Vrancea in 2004 prin vot indirect si ar fi ”o bagatela” sa fie ales si acum.
Intrebat in legatura cu faptul ca modificarea ca presedintii de Consilii Judetene sa fie alesi prin vot indirect a produs nemultumire in PSD, Zgonea a spus: Nu cred ca a produs nemultumire in PSD si nu numai. Important este ca aceasta a fost vointa politica, o solutie de compromis pe care am vazut-o cu cele 5 voturi pe care PSD sau PNL le-a avut”.
Zgonea a afirmat ca este important ca partidele sa negocieze sa aleaga un presedinte de Consiliul Judetean care ”nu poate fi schimbat doar pe moftul unor partide”.
”Pana la urma, este important ca partidele politice sa se aseze la masa, sa negocieze sa scoata un presedinte al CJ care sa nu poata sa fie schimbat doar pe moftul unor partide sau pe aliantele facute peste noapte. Trebuie sa fie o cerere a o treime din consilierii judeteni, bine motivata si votul se ia cu doua treimi. Pana la urma, asiguram si stabilitatea functiei de presedinte CJ si il alegem cum l-am ales pana in 2004. Nu cred ca va fi o problema, in afara de supararile pe care unii dintre colegii nostri le-au facut. Sunt convins ca toti care vor candida si care sunt acum presedinti de consilii judetene, vor castiga aceste mandate pe baza muncii si a rezultatelor pe care le-au avut in cadrul CJ unde se vor face negocieri politice. Asa cum se fac si in Parlament si atunci cand se negociaza cine construieste viitorul Guvern”, a adaugat Zgonea.
Mediafax.ro 

marian oprisan
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (1)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1208 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004735 (s)