News Flash:

SIMULARE BACALAUREAT 2015. Subiecte si barem la Limba si literatura romana, clasa a XI-a (FOTO)

3 Martie 2015
1902 Vizualizari | 1 Comentarii
simulare bac2
Analiza unui fragment din nuvela "O viata pierduta", de Ioan Slavici, un text argumentativ despre importanta vizionarii ecranizarilor dupa opere literare si un eseu despre particularitatile de constructie a unui personaj dintr-o nuvela au fost subiectele la simularea bacalaureatului, la clasa a XI-a
Elevii de clasa a XI-a si a XII-a au sustinut, luni, proba scrisa la Limba si literatura romana de la simularea examenului de bacalaureat.
La simularea pentru elevii de clasa a XI-a, profilul real, filiera tehnologica, au fost trei subiecte cu mai multe cerinte, notate cu cate 30 de puncte, zece puncte fiind acordate din oficiu.
La primul subiect, pe un fragment din nuvela "O viata pierduta", de Ioan Slavici, elevii au avut de rezolvat noua cerinte vizand cunostinte de vocabular, limba romana si gramatica, respectiv: sinonime pentru cuvintele "mahnire" si "apuca"; explicarea rolului cratimei din secventa "care-i schimba toata firea"; construirea unui enunt in care sa fie folosita o locutiune sau o expresie care sa contina substantivul "suflet"; prezentarea a doua motive literare din textul dat; mentionarea tipului de perspectiva narativa din text; selectarea a doua secvente din text care contureaza dimensiunea temporara; prezentarea rolului verbelor la timpul perfect simplu; ilustrarea cu cate un exemplu din text a doua trasaturi ale genului epic; comentarea in 60-100 de cuvinte a secventei: "Indelung au stat si indeplin s-au inteles unul pe altul. Dar acest batran nu mai era carutasul ce sta nepasator si senin la fata in mijlocul crivatului, era parintele care intr-o singur-o clipa vede si jaleste o intreaga viata, jaleste comoara risipita a vietii sale. El apuca mana fiicei sale".
La Subiectul al II-lea, elevii au avut de scris un text de tip argumentativ de 150-300 de cuvinte despre importanta vizionarii ecranizarilor dupa opere literare, iar la subiectul al III-lea au avut de redactat un eseu de 600-900 de cuvinte despre particularitatile de constructie a unui personaj dintr-o nuvela studiata.
Simularea probelor scrise ale examenului de bacalaureat va continua marti cu proba la Limba si literatura materna, miercuri cu proba obligatorie a profilului si vineri cu proba la alegere a profilului si specializarii, pe care o vor sustine doar elevii claselor a XII-a. Rezultatele de la simularea examenului de bacalaureat vor fi afisate in 12 martie. Mediafax.ro

Galerie Foto

sub_rom1
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1165 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004846 (s)