News Flash:

Zece persoane din Hunedoara au fost retinute in dosarul furtului celor 300 de tone de carbune

19 Ianuarie 2018
939 Vizualizari | 0 Comentarii
arest la domiciliu

Zece persoane din judetul Hunedoara au fost retinute intr-un dosar in care sunt acuzate ca au furat 300 de tone de carbune provenit de la minele din Valea Jiului si transportat pe calea ferata la termocentrala Mintia, suspectii urmand sa fie prezentati vineri in fata magistratilor, fiind invinuiti de furt calificat si complicitate la furt calificat. 

"Politistii au stabilit ca unii dintre cei vizati de ancheta penala au sustras minereu de carbune din trenurile care aprovizioneaza termocentrala Mintia, iar ceilalti gestionau transportul si valorificarea minereului catre diversi agenti economici ori persoane fizice", a declarat purtatorul de cuvant al Inspectoratului de Politie Judetean (IPJ) Hunedoara, Bogdan Nitu. 

Ancheta efectuata de politistii de la Transporturi Feroviare (TF) a aratat ca transportul carbunelui furat se facea chiar si cu masini de mare tonaj, care puteau ajunge pana la 7,5 tone. Carbunele se vindea unor persoane fizice sau firme cu un pret de aproximativ 500 de lei pe tona. 

In urma unor perchezitii efectuate, joi, la 15 adrese din judetul Hunedoara, politistii TF au adus la audieri 15 persoane, in paralel fiind recuperate 150 de tone de carbune si 18.000 de lei. 

Dupa audieri, noua persoane din Petrosani, cu varstele cuprinse intre 27 si 63 de ani, si un suspect din comuna Baru, de 31 ani, au fost retinute pentru 24 de ore. 

Actiunea politistilor a fost sustinuta de IPJ Hunedoara si jandarmi din cadrul Gruparii Mobile de Jandarmi Timisoara si Jandarmeriei Hunedoara. AGERPRES 

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1189 (s) | 32 queries | Mysql time :0.006641 (s)