News Flash:

Salarizare bugetari 2018. Ce salarii vor mai creste in perioada urmatoare si ce se alege de salariile din invatamant

18 Ianuarie 2018
1031 Vizualizari | 0 Comentarii
salariu marit

Legea salarizarii unitare a bugetarilor a prevazut mai intai o crestere generalizata de 25%, de la 1 ianuarie. Pentru anul 2018, in lege mai sunt trecute doua borne de cresteri, amandoua in martie: una pentru medici si asistenti, in cazul carora cresterile vor fi substantiale, iar cealalta, in cazul angajatilor din invatamantul de stat. In luna martie, unele dintre salariile din sistemul medical vor creste semnificativ, iar cadrele didactice vor primi 20% in plus la salariu, potrivit Legii 153/2017 privind salarizarea personalului platit din fonduri publice. Asta in contextul in care 1 ianuarie deja a adus unele majorari pe hartie, cel putin. Vorbim de o crestere generalizata de 25%.

Intai, trebuie sa stim ca, potrivit legii, medicii si asistentii medicali din spitalele publice vor fi primii care vor ajunge, inca din martie, la tintele salariale propuse pentru anul 2022. "(...) prin exceptie de la lit. a) (adica de la marirea de 25% din ianuarie - n.red.), incepand cu 1 martie 2018, salariile de baza ale personalului care ocupa functiile de medici si de asistenti medicali din unitatile sanitare publice, prevazute in anexa nr. II cap. I se majoreaza la nivelul salariului de baza stabilit potrivit prezentei legi pentru anul 2022", se prevede in legea salarizarii.
E important de precizat ca medicii si asistentii sunt singurii care vor incasa cresterile in acest fel, restul bugetarilor urmand sa aiba parte de salarii marite incetul cu incetul, pana se ating tintele salariale stabilite in lege pentru anul 2022.

Tot in luna martie, la invatamant va merge o a doua crestere salariala pe anul acesta. Pe langa cei  25% incasati in ianuarie (dar care, poate, au fost inghititi in multe cazuri de chestiunea transferului contributiilor), in martie dascalii vor mai primi 20% in plus la salarii, conform legii.

"(...) cuantumul brut al salariilor de baza, precum si cuantumul sporurilor, indemnizatiilor, compensatiilor, primelor, premiilor si al celorlalte elemente ale sistemului de salarizare care fac parte, potrivit legii, din salariul lunar brut, de care beneficiaza personalul care ocupa functii didactice din unitatile de invatamant preuniversitar si universitar de stat, se majoreaza cu 20% fata de nivelul acordat pentru luna februarie 2018", scrie in Legea salarizarii.

preluat de pe avocatnet

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.3039 (s) | 43 queries | Mysql time :0.185304 (s)