News Flash:

Vladimir Putin si Angela Merkel s-au intalnit inainte de summitul de la Varsovia

20 Iunie 2016
1193 Vizualizari | 0 Comentarii
putin
Presedintele rus Vladimir Putin si cancelarul german Angela Merkelar putea avea o intalnire inainte de summitul NATO de la Varsovia, programat pentru 8-9 iulie. Potrivit surselor aceasta intalnire va avea loc pentru a mai diminua tensiunea. In cadrul acestei intalniri, cancelarul german va incerca sa obtina o punere in aplicare efectiva a acordurilor de la Minsk, privind solutionarea conflictului din estulUcrainei.
"Acest summit are loc intr-o perioada cruciala pentru Alianta, cand placile tectonice ale securitatii euro-atlantice s-au deplasat atat in Est, cat si in Sud", a declarat secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, intr-un comunicat, cu referire la criza din Ucraina, respectiv la amenintarea reprezentata de gruparea Stat Islamic.


"Noi punem deja in aplicare cea mai mare consolidare a apararii noastre colective de la sfirsitul Razboiului Rece. La Varsovia, vom trasa calea pentru adaptarea Aliantei la noul mediu de securitate, astfel incat NATO sa ramana pregatita sa apere toti Aliatii impotriva oricarei amenintari, indiferent de unde ar veni", a subliniat Stoltenberg. In luna mai, Polonia si statele baltice au declarat ca vor cere desfasurarea de trupe NATO permanente pe teritoriile lor pentru a contracara intensificarea actiunilor militare ale Rusiei. Un document intern polonez da de inteles ca acest subiect ar putea fi ridicat la summitul de la Varsovia.

vladimir putin angela merkel intalnire summitul nato varsovia minsk
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1157 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006373 (s)