News Flash:

Elvetia nu mai vrea in Uniunea Europeana

17 Iunie 2016
844 Vizualizari | 0 Comentarii
elvetia
Parlamentul Elvetiei a decis sa invalideze aplicatia din 1992 pentru aderarea la Uniunea Europeana, la numai o saptamana inainte de referendumul din Marea Britanie legat de ramanerea in UE.
Votul a fost de 27 pentru si 13 impotriva, cu doua abtineri, in favoarea retragerii aplicatiei Elvetiei pentru Uniunea Europeana, informeaza Russia Today.
Dupa rezultatul votului din Parlament, Elvetia a instiintat Uniunea Europeana in mod oficial de retragerea aplicatiei, potrivit ministrului de externe elvetian Didier Burkhalter.
Motiunea originala de retragere a aplicatiei la UE a fost propusa de Partidul Poporului din Elvetia, un partid conservator, si s-a bucurat de mare popularitate in randul legislatorilor.
Aplicatia de aderare la UE a Elvetiei nu a avut un impact semnificativ asupra politicii tarii in ultimii 20 de ani, in conditiile in care negocierile au fost suspendate inca din 1992, in contextul unui referendum pentru aderarea la zona Economica Europeana, cand elvetienii au votat respingerea unor legaturi mai apropiate cu Uniunea Europeana.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1147 (s) | 22 queries | Mysql time :0.029487 (s)