News Flash:

Vlad Voiculescu, despre situatia transplanturilor: Bodog este ca o floricica. Nu a vazut nimic

8 Ianuarie 2018
920 Vizualizari | 0 Comentarii
Vlad Voiculescu

Fostul ministrul al Sanatatii, Vlad Voiculescu, a explicat mai multe nereguli gasite la Agentia de transplant, dupa ce MS a cerut un control care l-a implicat si pe Florian Bodog, Voiculescu apreciind ca actualul sef al Sanatatii „este ca o floricica” si „nu a vazut nimic”.
„Care este cea mai simpla metoda pentru a te asigura ca poti fura linistit? Simplu: sa iti faci singur regulile! Sau... si mai simplu, sa nici nu le faci. Daca nu ai reguli, nimeni nu te mai poate acuza de nimic. Asa au procedat si mai-marii transplantului din Romania, cu domnul Lucan in frunte.(...) Cine era membru in Comisia de Control? Domnul Bodog. Cine era presedintele Consiliului Stiintific al ANT? Domnul Lucan", reiese din postarea lui Voiculescu.

Potrivit fostului ministru, in anul 2011, dupa sapte ani de la infiintarea Agentiei Nationale de Transplant (ANT) si doi ani, de la crearea Registrului National de Tranplant, ministerul Sanatatii, condus la acea vreme de Cseke Attila, a efectuat un control la ANT, printre membrii comisiei fiind si Florian Bdog, care ocupa functia de director in cadrul Directiei de Sanatate Publica si Control in Sanatate publica.

„La 5 ani de la infiintare (2009), se infiinteaza Registrul National de Transplant si se emite un Ordin de Ministru care stabileste ca obligatie legala a Consiliului Stiintific al ANT elaborarea regulamentului de alocare a grefoanelor de organe, ţesuturi şi celule. La 7 ani de la infiintare (2011), Corpul de Control constata ca Registrul nu functiona, cat despre regulament de alocare... nici atat. Se stabilesc noi termene, responsabili, etc”, explica fostul ministru.
Voiculescu mentioneaza ca, in 2016, cand au inceput verificarile cu privire la transplant, atat medicul Mihai Lucan, cat si politicieni si jurnalisti au incercat blocarea controalelor.

„In 2016, incepem controlul in transplant...de la periferia care devenise centru: ICUTR Cluj, feuda domnului Lucan. Amenintarile nu tin. Telefoanele nu ajung unde trebuie. Domnul Lucan vine la Bucuresti si impreuna cu membri Consiliului Stiintific si vesnicii sefi ai transplantului...organizeaza cu sprijin de la partid si de la cativa jurnalisti de butonuera o campanie media intru defaimarea mea si a sefului corpului de control de la MS. <<S-a oprit transplantul!>><<Vrea sa duca pacientii la Viena!>> <<Ministrul Vlad Voiculescu vrea sa dezmembreze mortii romani si sa le trimita toate organele in strainatate>>", mai poveste;te Vlad Voiculescu.

Fostul demnitar sustine ca in perioada cat a condus ministerul Sanatatii, a aratat, prin controalele efectuate, ca nu sunt respectate depturile pacientilor.

„Sute sau mii de romani au murit pe lista de asteptare, sperand probabil intr-o minune. Sute sau mii de romani au trait doar pentru ca s-au imprumutat, si-au vandut casa, masina, vaca. Domnul #Lucan face drumuri ceva mai dese la politie si parchet, in continuare insa sunt sigur ca se considera nevinovat si nedreptatit. Regulament pentru alocarea oganelor inca nu exista, desi eu am cerut-o in calitate de ministru din nou in scris iar controalele din 2016 au aratat cat se poate de clar ca drepturile pacientilor sunt calcate in picioare, ca banul sau faima sunt de prea multe ori monede de schimb pentru viata si ca oamenii acestia au furat de la oameni si de la stat, fara limita”, spune acesta in postarea de pe Facebook.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1266 (s) | 43 queries | Mysql time :0.005983 (s)