News Flash:

Virgil Musta: Vaccinul reduce la zero riscul de boală severă și de mortalitate

18 Ianuarie 2021
697 Vizualizari | 0 Comentarii

Cadrele medicale continuă să se imunizeze anti-Covid în județul Timiș. De la începutul etapei I au fost vaccinați aproape 10.000 de oameni în județ. La Spitalul „Victor Babeș” a început administrarea rapelului și au primit deja a doua doză atât medicul Virgil Musta, cât și alte cadre medicale.

Sunt deja 21 de zile de la administrarea primei doze de vaccin anti-Covid Pfizer în Timiș, astfel că la Spitalul de Boli Infecțioase „Victor Babeș” din Timișoara a început revaccinarea, adică medicii primesc rapelul, cea de-a doua doză.

Primul medic vaccinat: Poate renunțăm și la mască din toamnă

Primul medic care a fost imunizat în urmă cu trei săptămâni în județul Timiș este dr. Teodora Moisil de la spitalul de la Pădurea Verde. Ea spune că n-a avut nicio reacție adversă la vaccin și așteaptă să fie imunizați cât mai mulți români. Speră că din toamnă nu va mai fi obligatorie masca de protecție.

„Nu am avut niciun fel de reacție, nici măcar durere locală. Așteptăm să se vaccineze și restul populației, ca să devenim cumva liberi. Este foarte important pentru noi. Ca să ne vedem în continuare de toți pacienții, să putem merge liniștiți acasă, să ne odihnim (…), poate renunțăm și la mască, din toamnă. (…) Este cel mai important lucru care se întâmplă acum, această vaccinare. Nu am avut niciun fel de emoții legate de acest vaccin. Orice vaccinare a reușit să salveze milioane de vieți”, a spus medicul Teodora Moisil.

Musta: „Acest vaccin este calea de a opri pandemia”

Medicul Virgil Musta, aflat încă de la început în prima linie în lupta cu virusul SARS-CoV2, spune că numai prin vaccinare putem să ne protejăm și să-i protejăm pe cei bolnavi, care nu se pot imuniza.

„Deși sunt alergic la ambrozie, n-am avut niciun efect la vaccin. Consider că este un gest de responsabilitate să te vaccinezi. (…) Acest vaccin este calea de a opri pandemia și de a ne proteja și de a-i proteja și pe alții care nu se pot vaccina din cauza comorbidităților. De fapt, este pașaportul nostru pentru libertate. Cei care au recomandare… pentru că nu toată lumea are recomandare de vaccinare, sunt cu anumite afecțiuni care nu se pot vaccina, sunt femeile gravide, sunt copiii. Dar ceilalți, eu le recomand să se vaccineze, pentru că este important. Se protejează pe ei, reduc la zero riscul de boală severă și de mortalitate, este esențial în această luptă. Încetul cu încetul vom ajunge să ducem o viață normală”, a explicat Musta.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1280 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004568 (s)