News Flash:

Viorel Stefan: Contribuabilii care nu au depus declaratia 600 vor beneficia de asigurari de sanatate, vom reglementa prin OUG

5 Februarie 2018
968 Vizualizari | 0 Comentarii
declaratia 600 2015 675

Guvernul are in lucru o noua Ordonanta de Urgenta privind Declaratia 600, care va rezolva situatia asigurarilor de sanatate pentru contribuabilii care nu au depus declaratia, in urma prorogarii termenului de depunere, a declarat, luni, vicepremierul Viorel Stefan.
"In legatura cu faptul ca s-a prorogat termenul, e adevarat ca se pune un semn de intrebare daca contribuabilii beneficiaza sau nu de asigurare de sanatate in aceasta perioada. Raspunsul il vom da printr-o Ordonanta de Urgenta care este in lucru si speram ca saptamana aceasta sau viitoare sa venim cu o precizare care sa spuna ca da. Situatia nu difera cu mult fata de ceea ce a fost in anii trecuti", a declarat vicepremierul Viorel Stefan intr-o conferinta organizata de Bursa de Valori Bucuresti.

Premierul Viorica Dancila a declarat, duminica, la Romania TV, ca pana la 1 martie Ministerul Finantelor va gasi o solutie astfel incat cei care au venituri din activitati independente sa depuna o singura declaratie.

"Domnul presedinte Liviu Dragnea a cerut in ultimul Comitet Executiv sa se prelungeasca termenul de depunere a Declaratiei 600 si, de asemenea, sa ramana un singur formular. In consecinta, am luat decizia, in prima sedinta de Guvern, sa prelungim termenul de depunere pana pe 15 aprilie, pentru a da posibilitatea Ministerului Finantelor Publice ca, pana pe data de 1 martie - deci inainte de termenul de 15 aprilie, cand trebuia depusa aceasta declaratie, dar si inainte de 25 martie, cand trebuia facuta prima plata - (...) sa propuna un model care sa prevada o singura declaratie si o singura plata anuala pe toti cei care au activitati independente. Deci pana la 1 martie avem o solutie", a spus Dancila.

Guvernul a amanat depunerea declaratiei 600 pana pe 15 aprilie prin emiterea Ordonantei de Urgenta (OUG) din 31 ianuarie, dar nu a modificat si OUG care stabileste data de 25 martie privind prima plata trimestriala a contributiilor de asigurari sociale.

Potrivit Executivului, au fost depuse aproximativ 28.500 de formulare dintr-un total de 210.000 estimat la nivelul anului 2016.

Declaratia trebuia depusa pana la 31 ianuarie 2018 de catre cei care in 2017 au obtinut venituri din activitati independente echivalente cu cel putin 12 salarii minime pe an din activitati independente, din cedarea folosintei bunurilor, din activitati agricole, silvicultura si piscicultura, din asocieri cu persoane juridice, din investitii sau din alte surse. Declaratia poate fi depusa online, cu certificat digital, sau prin Spatiul Privat Virtual.

Formularul 600 a starnit controverse in ultimele saptamani, intrucat impune unor persoane in 2018 contributii la CAS si CASS, indiferent de veniturile din aceste surse obtinute in acest an, conditia fiind sa fi avut anul trecut venituri de acest tip peste plafonul de 22.800 de lei pe an.


viorel stefan
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1169 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006306 (s)