News Flash:

Victor Ciorbea, martor in dosarul Mineriadei: Nu am avut nicio implicare la acea vreme, de aceea sunt curios

10 Ianuarie 2017
1009 Vizualizari | 0 Comentarii
ciorbea
    Victor Ciorbea, Avocatul Poporului, a ajuns marti la Parchetul General, unde a fost citat de procurorii militari in calitate de martor in dosarul Mineriadei.
"Am venit la Parchetul Militar pentru a da o declaratie in dosarul Mineriada. (...) Dupa 27 de ani e greu sa iti amintesti mare lucru. Am fost surprins, socat, ca orice om care a vazut acele momente. In rest, ramane sa discut cu domnul procuror militar, sa vedem exact ce ma intreaba si sa raspund cat mai sincer, cat mai deschis si fara niciun fel de retineri. Nu am avut nicio implicare la acea vreme, de aceea sunt curios", a declarat Victor Ciorbea.
Fostul presedinte al Romaniei, Ion Iliescu, fostul premier Petre Roman, Gelu Voican-Voiculescu, Virgil Magureanu si alte persoane au fost inculpate in dosarul Mineriadei din 1990, au anuntat procurorii Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie pe 23 decembrie.
Procurorii militari sustin ca exista probe potrivit carora acestia ar fi organizat si coordonat direct atacul impotriva populatiei civile, ceea ce ar fi dus la uciderea prin impuscare a patru oameni, ranirea prin impuscare a trei, vatamare integritatii fizice si psihice a 1.269 de oameni si privarea de libertate a alti 1.242.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1285 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005157 (s)