News Flash:

Victimele gruparii acuzate de trafic de persoane erau infometate si puse sa se lupte intre ele

13 Iulie 2016
983 Vizualizari | 0 Comentarii
diicot1
DIICOT face cercetari referitoare la o grupare suspectata de trafic de persoane, procurorii sustinand ca peste 40 de victime, unele minore, incepand cu anul 2008, ar fi fost obligate sa cerseasca, ar fi fost inchise, batute, inclusiv cu furci, infometate si chiar obligate sa se lupte intre ele.
Potrivit DIICOT, din anul 2008 pana in prezent s-ar fi constituit mai multe grupuri infractionale organizate structurate pe baza relatiilor de familie care ar fi recrutat 40 de persoane, minore si majore, prin constrangere, inducere in eroare, rapire sau profitand de starea de vulnerabilitate in care se aflau acestea.
Astfel, procurorii dau exemplul unui barbat cu deficiente intelectuale, recrutat in anul 2015 prin constrangere, acesta fiind obligat sa presteze activitati in folosul unei familii care facea parte din grupare.
„Modalitatile de constrangere constau in amenintari repetate si regulate si lovituri aplicate victimei in mod repetat si regulat cu palmele, pumnii, picioarele, biciul si diverse obiecte contondente dar, persoana vatamata fiind adusa in stare de aservire si lipsire de libertate in conditiile in care aceasta era supravegheta permanent de membri familiei, nu primea mancare in fiercare zi si era legata pe timpul noptii”, explica procurorii DIICOT, de un tratament similar avand parte si celalalte victime.
Un alt exemplu pe care il dau procurorii este al altor victime minore. Doi tineri au fost sechestrati in luna februarie 2015 timp de doua saptamani, timp in care au fost obligati sa presteze munci in folosul gruparii. Minorii erau tinuti incuiati pe timpul noptii si uneori li „se aplicau tratamente umilitoare fiind pusi sa se bata intre ei, pentru amuzamentul familiei” acuzate ca facea parte din grupare.
Intr-un alt caz, in care victima era un barbat cu handicap fizic si intelectual care fusese rapit si obligat sa cerseasca si sa presteze activitati in folosul uneia dintre familiile membre ale grupari, DIICOT precizeaza ca acesta era infometat, legat cu lantul pe timpul noptii, uneori victima fiind "dezbracata complet si stropita alternativ cu apa rece si calda; era legat de maini si picioare si pus sa manance de pe jos".
In cazul unui minor despre care procurorii spun ca a fost rapit in octombrie 2015, in dosarul DIICOT se arata ca "victima era supravegheta permanent, nu primea mancare in fiecare zi, ii era interzis sa paraseasca gospodaria neinsotita, era legata pe timpul noptii si i se aplicau tratamente umilitoare fiind pusa sa danseze, i s-au ras sprancenele, era pusa sa stea dezbracata", spre amuzamentul celor din grupare.
Potrivit DIICOT, au fost cazuri in care cei racolati au incercat sa scape insa au fost gasiti, agresati fizic si obligati sa munceasca sau sa cerseasca. Uneori victimele erau lovite cu furci, topoare, erau intepate cu un cutit in picior si sli se luau actele de identitate. Mai mult, in cazul uneia dintre victime, procurorii precizeaza ca "era legata cu lantul, nu era lasata sa se spele, era pusa sa doarma in ieslea cailor, nu avea voie sa paraseasca gospodaria sau sa comunice cu alte persoane".
"In unele cazuri, victimele era rapite din locuri publice (de langa biserici, gari si autogari) sau chiar din propriile locuinte si ulterior transportate de catre membrii grupurilor infractionale la domiciliile lor, unde acestia prin constrangere fortau victimele sa efectueze zilnic diverse munci si activitati atat in gospodariile suspectilor cat si in proximitatea localitatii, respectiv : sa mature in curte, sa spele rufe, sa ingrijeasca animale domestice, sa taie ilegal arbori din padurile din apropierea localitatii si sa transporte masa lemnoasa cu ajutorul cailor inapoi in gospodarii unde lemnele erau incarcate in autoutilitarele suspectilor care se deplasau cu acestea in zona de sud a Romaniei (in principal in jud. Giurgiu, Teleorman, Olt, Dolj) unde comercializau ilegal cantitatile de lemne sustrase", se arata inntr-un comunicat de presa al DIICOT.
Mediafax.ro 
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1145 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006252 (s)