News Flash:

Opt penitenciare din Romania se confrunta cu revolte in care detinutii refuza mancarea

13 Iulie 2016
1047 Vizualizari | 0 Comentarii
penitenciar timis
Administratia Nationala a Penitenciarelor anunta ca din cele 45 de unitati de detentie din Romania, in opt s-au inregistrat proteste ale detinutilor, manifestari violente existand la Penitenciarul Botosani, in restul inchisorilor condamnatii protestand prin refuzul hranei.
"Principalele aspecte semnalate de catre detinuti vizeaza imbunatatirea conditiilor de detentie, precum: supraaglomerare, participarea la activitati lucrative si educative, programul tv, serviciile medicale, micsorarea cuantumului pedepsei cu inchisoarea si termenele stabilite de comisia pentru liberare conditionata", anunta Administratia Nationala a Penitenciarelor (ANP) printr-un comunicate de presa.
Potrivit sursei citate, "la Penitenciarul Botosani, detinutii isi exprima nemultumirile prin lovirea gratiilor, 8 detinuti au escaladat pavilionul unei sectii de detinere, 43 de detinuti au refuzat hrana, personalul unitatii a fost alarmat, a fost solicitat sprijinul Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta Botosani".
La Penitenciarul Iasi 480 de detinuti au refuzat hrana iar la Poarta Alba 50 de persoane condamnate au protestat in aceeasi maniera. La inchisoarea din Miercurea Ciuc 81 de detinuti au refuzat masa, iar la Vaslui 43.
La Braila noua detinuti au protestat prin refuzul hranei, la Oradea cinci iar la Giurgiu unul.
La nivelul tuturor unitatilor, angajatii penitenciarelor au purtat discutii individuale si colective cu persoanele implicate in aceasta forma de protest si au incercat identificarea unor solutii care sa raspunda problemelor semnalate, mai transmite ANP.
Ministrul Justitiei, Raluca Pruna, a refuzat sa comenteze situatia din mai multe penitenciare din tara in care detinutii protesteaza fata de conditiile existente, spunand doar ca in momentul de fata reprezentantii ministerului lucreaza la aceasta situatie.
Un numar de 43 de detinuti din Penitenciarul cu Regim Semideschis Vaslui refuza hrana si scandeaza lozinci, in semn de solidaritate cu celelalte persoane private de libertate care protesteaza in inchisorile din tara, transmite corespndentul MEDIAFAX.
Potrivit unui comunicat transmis, miercuri, de Penitenciarul cu Regim Semideschis Vaslui, detinutii refuza hrana si au inceput sa scandeze diferite lozinci, in sectorul destinat plimbarilor zilnice.
Protestul detinutilor de la Penitenciarul cu Regim Semideschis Vaslui are loc in semn de solidaritate cu celelalte persoane private de libertate care protesteaza in inchisorile din tara.
Penitenciarul din Vaslui, inaugurat in anul 2012, respecta standardele europene, fiind una din cele mai moderne astfel de institutii din tara. Camerele au trei sau patru paturi, sunt dotate cu televizoare si bai. Pe fiecare etaj exista sala de mese si sali de recreere, biblioteca si sala de sport.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1151 (s) | 32 queries | Mysql time :0.006247 (s)