News Flash:

Vicepremierul Paul Stanescu scapa de urmarirea penala

27 Februarie 2018
876 Vizualizari | 0 Comentarii
stanescu

Instanta suprema a decis, luni, respingerea cererii DNA de redeschidere a urmaririi penale pe numele vicepremierului Paul Stanescu.
Respinge cererea de confirmare a redeschiderii urmaririi penale, formulata de Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie – Directia Nationala Anticoruptie, in dosarul penal 82/P/2012 al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie – Directia Nationala Anticoruptie-Serviciul Teritorial Craiova, privind pe numitii Stanescu Paul, Briceag Belu Marian, Cotosman Florin si Manolache Remulus, se arata in decizia instantei supreme.

Este vorba despre un dosar deschis pentru presupuse fapte din 2010, de pe vremea cand Paul Stanescu era presedinte al Consiliului Judetean Olt. La acea vreme, procurorii DNA Craiova au investigat modul de finantare al echipei de fotbal FC Aluminiu ALRO Slatina, fiind suspectata modalitatea prin care institutia publica a sustinut financiar echipa de fotbal.

Cercetarile au fost demarate in urma unui raport al Curtii de Conturi pe anul 2010, fiind vorba despre o finantare nerambursabila de peste doua milioane de lei.
In 2013, dosarul a fost inchis de DNA Craiova. Paul Stanescu a condus Consiliul Judetean Olt intre anii 2008 si 2016.

Paul Stanescu a fost respins in data de 16 ianuarie, de catre presedintele Klaus Iohannis, pentru functia de premier interimar. Surse politice declarau atunci, pentru MEDIAFAX, ca presedintele a respins prima propunere de premier interimar in persoana lui Paul Stanescu, a doua propunere fiind Mihai Fifor, care a fost acceptat de seful statului.

Stanescu a preluat functiile de ministru al Dezvoltarii si vicepremier, in locul lui Sevil Shhaideh, dupa ce aceasta a demisionat la cererea lui Mihai Tudose, care a invocat problemele cu justitia ale acesteia, mai exact ancheta in dosarul „Insula Belina”.

Paul Stanescu declara, la instanta suprema, ca daca va fi inculpat in dosar isi va depune mandatul.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1332 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006295 (s)