News Flash:

Ion Cristoiu reactioneaza dur la adresa sustinatorilor Laurei Codruta Kovesi: S-a cerut arderea pe rug a sefei DNA?

26 Februarie 2018
1409 Vizualizari | 0 Comentarii
cristoiu

Jurnalistul Ion Cristoiu iese la rampa cu o replica dura in scandalul momentului. Ziaristul sustine ca ministrul Justitiei a actionat corect, conform legii cand a cerut demiterea Laurei Codruta Kovesi.  "A cerut cumva Tudorel Toader arderea pe rug a Codrutei Kovesi?A cerut sa nu mai fie sefa! Ei si?Nu poate fi pe lumea asta Codruta Kovesi si altceva decit Sefa, Sefa, cu masina la scara si SPP-ist care-i deschide portiera?", a scris Cristoiu, intr-un amplu articol postat pe blogul sau.

"Joi, 22 februarie 2018, ministrul Justitiei a anuntat declansarea procedurilor de revocare din functie a procurorului sef al DNA, Laura Codruta Kovesi.
Unii au vazut in acest moment Apocalipsa.
Altii, A doua Venire.
Printre cei care au interpretat hormonal pro sau contra un fapt al realitatii democratice, un fapt care asteapta o abordare calma, lucida, pentru ca e unul dintre faptele care au fost si vor mai fi de acum incolo cita vreme Romania va sta sub imperiul democratiei, se numara – culmea! – politicieni, lideri de opiniei, persoane si personalitati presupuse a evita pe cit posibil abordarea scenei publice din perspectiva unui chibit de galerie.", scrie Ion Cristoiu.


Jurnalistul are insa o reactie dura la criticile care au aparut in presa din Romania, dar si in cea de peste hotare.
"S-au gasit si jurnalisti straini sau, ma rog! asa zisi jurnalisti straini, pentru ca sunt romanasi si romance de pe pajistile Mioritei la care apeleaza unele ziare din Occident pentru a scrie despre Romania fara sa le coste deplasarile unor reporteri de forta din redactii, care au bocit momentul ca unul de abatere a tarii noastre de la democratie, de la Lege, de la Constitutie.
O neghiobie.
Prin raportare la Lege, la mecanismele statului de drept, e unul normal.
Ministrul Justitiei a propus revocarea din functie a procurorului sef al DNA, altfel spus, schimbarea din functie a unui demnitar al statului rom'n si nu coborirea din icoane a Maicii Domnului.
A cerut cumva Tudorel Toader arderea pe rug a Codrutei Kovesi?
A cerut sa nu mai fie sefa!
Ei si?
Nu poate fi pe lumea asta Codruta Kovesi si altceva decit Sefa, Sefa, cu masina la scara si SPP-ist care-i deschide portiera?
Sa raminem la locurile noastre – vorba Elenei Ceausescu – si sa abordam Cazul Codruta Kovesi numai si numai prin raportare la mecanismele legale si constitutionale.


Luminarea momentului e imposibila fara semnalarea unei realitati evidente pina la stridenta in 2017 si inceputul lui 2018:
Sefa DNA a devenit in 2017 si la inceputul lui 2018 tinta unei campanii in care pe, linga acuzatii precise, ridicate pe fapte si argumentate prin raportare la lege, s-au formulat in spatiul public si pamflete, denuntari, minii deloc retinute.
Campania a fost contracarata cu argumentul tembel ca acuzatiile sint ale unor penali si, in cazul jurnalistilor, ale slugilor penalilor. Un astfel de argument aiuritor a fost folosit nu numai de Divizia Presa a Binomului, dar si de Klaus Iohannis, care, prin asta, ne-a dovedit inca o data ca e o Rata mecanica si nu un presedinte.
Indiferent de cine le-a formulat, indiferent de intentiile lor, dezvaluirile si acuzatiile, daca sint corecte, trebuie luate in seama, cintarite, raportate la alte lucruri bune pe care DNA pretinde ca le-a facut.

Judecarea prestatiei depuse de Codruta Kovesi in fruntea DNA si, urmare a acesteia, hotarirea unei sentinte, de revocare sau nu, tine de ministrul Justitiei Tudorel Toader.
Dreptul ministrului Justitiei de a propune revocarea sefei DNA e conferit de Constitutie.", mai scrie Cristoiu.

Editorialistul a concluzionat dur:  "Plecind de la conditiile din Lege, Presedintele va lua o decizie. Una intemeiata pe Lege si nu pe interesul politic."


codruta kovesi ion cristoiu jurnalistul
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1245 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006442 (s)