News Flash:

Valentin Popa, viitorul ministru al Educatiei, s-a facut de ras si la audieri

29 Ianuarie 2018
1238 Vizualizari | 0 Comentarii
popa

Valentin Popa, propus pentru functia de ministru al Educatiei, spune ca se discuta prea mult despre plagiate fiind umbrite astfel valorile invatamantului romanesc, in conditiile in care nici legea nu prevede exact unde se pun ghilimelele.
"Am avut intotdeauna absolventi extraordinari care au plecat in strainatate. Este pacat cu umbrim valorile invatamantului prin scoaterea in evidenta a unor elemente nu atat de importante, precum cum ar fi plagiatele. Vorbim mult prea mult despre de 0,1% din tezele de doctorat care ar fi plagiate", a declarat Valentin Popa, dupa audierea din comisia parlamentara, unde a primit aviz pozitiv pentru functia de ministru al Educatiei.

Popa spune cca nici legea nu este foarte clare in domeniul plagiatelor.

"Nici legea dupa care ar trebui sa ii condamnam nu este chiar perfecta, nu prevede legea ca trebuie ghilimele la un text pe care il preluam, sau citarea imediata dupa el, desi azi cercetatorii nostri asa fac. Nici eu nu am invatat in facultate sa fac in acest mod, citarea era la final, dar nu sa o faci imediat langa text", a mai spus ministrul propus al Educatiei.
Discursul lui Popa, cu greseli si dupa audiere. Popa: Se intampla cand vorbesti din pasiune

 Ministrul propus pentru Educatie, Valentin Popa, avizat favorabil in comisia de specialitate din Parlament, a facut greseli gramaticale si dupa audiere, precizand ca el, la universitate, nu poate amenaja nicio sala in mai putin de un an "datorita" procedurilor foarte greoaie.

"Este revoltator ( faptul ca multe dintre scoli au toalete in curte -n.r.). Avem mai putine decat acum cativa ani. Este absolut trist", a declarat Popa, la iesirea de la comisie.

Solicitat sa comenteze de ce timp de doi ani de zile au fost modernizate atat de putine unitati scolare, ministrul propus la Educatie a raspuns: "Resursele financiare bugetare pentru asa ceva nu ne ajuta sa facem...Sunt planificati (banii- n.r.). De exemplu, la mine la universitate nu pot sa fac nici macar amenajarea unei sali intr-un timp mai scurt de un an datorita procedurilor foarte greoaie".

Referitor la greselile facute, de exemplu folosirea gresita a lui "datorita" in loc de "din cauza", Valentin Popa a explicat, ulterior, ca atunci "cand ai emotii si cand vorbesti cu pasiune, se intampla".

Intrebat ce mesaj are pentru elevi, ministrul propus la Educatie a spus ca le doreste sa vorbeasca cat mai bine limba romana.

Valentin Popa, propus pentru functia de ministru al Educatiei, a aparut si intr-o inregistrare facand mai multe greseli gramaticale si spunand, printre altele, ”pamblica”.

Luni, in cadrul audierilor din Parlament, el a explicat ca este vorba de un regionalism din Moldova.

"In ceea ce priveste cuvantul «pamblica», in Moldova se foloseste acest cuvant, este un regionalism. Intotdeauna am vorbit asa si sunt mandru ca sunt bucovinean si voi folosi in continuare aceste regionalisme. Chiar daca aici in Bucuresti am fost privit cu zambete", a declarat Valentin Popa.


valentin popa educatiei popa
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1346 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006961 (s)