News Flash:

Universul dicteaza ziua de nastere si data mortii a omenilor de geniu! Intre Stephen Hawking, Galileo Galileo si Albert Einstein exista un fel de conexiune numerica

5 Aprilie 2018
943 Vizualizari | 0 Comentarii
stiinta

In acest articol va dezvaluim o coincidenta extraordinara. Intre Stephen Hawking, Galileo Galileo si Albert Einstein exista un fel de conexiune numerica.

Fizicianul si teoreticianul britanic Stephen Hawking a murit miercuri, 14 martie, la varsta de 76 de ani.

Omul de stiinta, care a petrecut cea mai mare parte a vietii intr-un scaun cu rotile, este cunoscut ca un popularizator al stiintei, in ultimii ani de existenta a acordat o mare atentie problemelor omenirii precum incalzirea globala, problemele mediului si a inegalitatilor sociale.

Sa analizam detaliile despre viata si moartea acestor 4 oameni de stiinta. Matematicianului si astrofizicianului britanic ii placea sa-si reaminteasca faptul ca el a fost nascut pe 8 ianuarie 1942 – exact peste 300 ani dupa marele om de stiinta italian (8 ianuarie 1642) .

Mai mult, ziua mortii lui Hawking – 14 martie 2018 – coincide cu ziua de nastere a teoriei relativitatii din Ulm (Germania) la 14 martie 1879!

In plus, 14 martie marcheaza Ziua Internationala a lui Pi (3,14), un raport constant al circumferintei cu diametrul care, in inregistrarea americana, arata 3,14 (adica a 14-a zi din cea de-a treia luna).

Prima valoare a lui π (p) a fost calculata de matematicianul grec Arhimede. Si urmatorul dupa Arhimede a fost Newton, care a calculat valoarea lui pi pana la a zecea zecimala. Newton a fost responsabil de Departamentul de Matematica de la Universitatea Cambridge in 1669 – iar Hawking a detinut aceeasi pozitie timp de 30 de ani, intre 1979 si 2009.

Si inca o curiozitate: IQ-ul lui Stephen Hawking la nivel standard a fost de la 160 la 165 – aceeasi valoare pe care multi biografi o estimeaza pentru Einstein si Newton. In plus, in ziua nasterii sale (8 ianuarie), s-au nascut si alti doi oameni de geniu, care au schimbat lumea in felul lor: David Bowie in 1947 si Elvis Presley in 1935.

Aceste coincidente au agitat multi utilizatori ai retelelor sociale:
”Se pare ca este totul planificat in mod special … Stephen Hawking a murit in ziua lui π (pi), ziua de nastere al lui Albert Einstein … 3.14”.

”In ziua de 14 martie, a murit Stephen Hawking … tot la 14 martie s-a nascut Einstein. Ambii au murit la varsta de 76 de ani. ”

”Stephen Hawking s-a nascut la 8 ianuarie 1942, a 300-a aniversare a mortii lui Galileo. Iar el murit pe 14 martie, la aniversarea nasterii lui Einstein. Timpul este ciclic: fara inceput, fara sfarsit. ”

Richard Feynman a murit in ziua de nastere a lui Galileo. In ziua mortii lui Galileo, s-a nascut Hawking. La ziua de nastere a lui Einstein (si in acelasi timp pi), Hawking a murit. Universul este plin de surprize.

”Faptul ca Stephen Hawking a murit pe 14 martie, ziua de nastere a lui Albert Einstein si ziua numelui lui Pi, arata ca universul are nu numai legi, ci si un simt dezvoltate al umorului.”


stephen hawking
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1358 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005458 (s)