News Flash:

Unguent natural pentru afectiuni reumatice, nevralgii si inflamatii

27 Martie 2016
1523 Vizualizari | 0 Comentarii
unguent natural
Uleiurile esentiale pot fi utilizate cu succes in terapia durerilor musculare, de articulatii si reumatice datorita proprietatilor antiinflamatorii, calmante si destimulare a circulatiei sangvine
Iata un unguent pe baza de ule­iuri aromate din ienupar, eucalipt, menta si lavanda, foarte bun in afectiunile reumatice, nevralgii si in in­fla­­matii. Efectele sunt rapide si, in plus, poate fi folosit in paralel cu medicatia alopata.

Unguent pentru calmarea durerilor si a inflamatiilor
Se amesteca intr-o sticluta de 100 ml: o pipeta de ulei volatil de ienupar, o pipeta de ulei volatil de eucalipt, o pipeta de ulei volatil de menta si o pi­peta de ulei volatil de lavanda (se poate pune mai mult sau mai putin, depinde de intensitatea bolii. Pipeta sa fie mica, cumparata de la farmacie, cu para de cau­ciuc.

Pes­te amestecurile de uleiuri volatile se toarna putin alcool etilic de 87°, sau de 96°, caci dizolva mai bine ule­iurile volatile. Se pune atata alcool, cat sa cu­prinda amestecul de uleiuri volatile. Se agita bine. Se poate adau­ga si o pipeta de tinctura de propolis de 30%, pu­tin amoniac (lichid, solutie) si putin camfor. Se com­ple­­teaza cu spirt medicinal putin cate putin, pana la 100 de mililitri si se agita bine.

Mod de utilizare
Este eficient in: dureri reumatice; dureri musculare, dureri pe baza nervoasa, sciatica, spondiloza, infla­ma­tia articulatiilor. Se fac frectii de mai multe ori - 3-4 ori pe locul afectat de boala, caci se evapora repede. Se aplica apoi un unguent anti­reu­ma­tic (orice fel, chiar si farmaceutic).

uleiurile esentiale
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1151 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006636 (s)