News Flash:

Unde va avea loc Pelerinajul de Florii in Timisoara

20 Aprilie 2016
1352 Vizualizari | 0 Comentarii
pelerinaj florii
Pelerinajul Floriilor are loc sambata, 23 aprilie 2016, de la ora 17.00 la ora 18.00. Vor exista trei puncte de plecare spre Catedrala Mitropolitana, pe urmatoarele trasee, la trei ore diferite:
 ora 17:30 – Biserica Ortodoxa din Piata Alexandru Mocioni nr. 9 (Kuttel) – B-dul 16 Decembrie 1989 – Podul Traian – Catedrala Mitropolitana;
ora 17:15 -Biserica Ortodoxa din strada profesor George Dragomir (Piata Crucii) – B-dul Mihai Viteazul – Podul de la Universitate – B-dul Regele Ferdinand (contrasens) – Catedrala Mitropolitana;
 ora 17:40 – Mitropolia Banatului – B-dul C.D. Loga – Catedrala Mitropolitana.
La acest pelerinaj vor participa grupuri de tineri si de credinciosi din parohiile timisorene, precum si reprezentanti ai Asociatiei Studentilor Crestini Ortodocsi. Procesiunea Floriilor se va incheia la Catedrala Mitropolitana, unde pelerinii vor fi intampinati de Inaltpreasfintitul Parinte Ioan, mitropolitul Banatului, si va fi oficiata slujba Vecerniei cu Litie.
Incepand din seara Duminicii de Florii, intram in Saptamana Patimilor, care va culmina cu Sfanta zi de Joi, ce este asociata cu Cina cea de taina, si cu Vinerea Mare, ce aminteste de rastignirea lui Iisus.
Floriile ne amintesc de intrarea Lui Iisus in Ierusalim. De Florii, dupa slujba de dimineata, de la biserica, ramurile sfintite de salcie sunt aduse acasa si se ating cu ele copiii, ca sa creasca mari si frumosi. Sunt pastrate la icoane, la porti, la grinda casei, pe morminte sau puse intr-un loc curat, fiind folosite in decursul anului in gospodarie. Alteori, crengutele de salcie sfintite se planteaza undeva in gradina. Traditiile romanesti spun ca ele vindeca animalele bolnave sau aduc o recolta mai bogata, scrie tion.ro.
Vineri, 22 aprilie 2016, in ajunul sarbatorii Sfantului Mare Mucenic Gheorghe, de la ora 16.00, la Muzeul Catedralei Mitropolitane va avea loc vernisajul expozitiei de icoane ,,Lumina florilor de Pasti”, realizate de copiii atelierului de pictura ,,Buna Vestire”, alaturi de copiii scolii gimnaziale ,,Sfantul Antim Ivireanul” si ai gradinitei ,,Troita”. Expozitia este coordonata de artistii plastici Eva Sarga si Teodora Cimpean.

pelerinajul floriilor
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1136 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006487 (s)