News Flash:

Una dintre semifinalele Eurovision Romania va avea loc in mina Rudolf din Salina Turda, la 86 metri adancime

7 Ianuarie 2018
866 Vizualizari | 0 Comentarii
eurovision song contest 2018 lisbon

Una dintre cele cinci semifinale ale concursului national Eurovision va avea loc, in 11 februarie, la Salina Turda, judetul Cluj, in mina Rudolf, la o adancime de 86 de metri, transmite corespondentul Mediafax.
Directorul Salinei Turda, Simona Baciu, a declarat, sambata, ca, in functie de amplasamentul scenei, se va stabili si numarul de locuri pentru public.

”O semifinala a Eurovision va avea loc in 11 februarie in Salina Turda, judetul Cluj, in mina Rudolf, la o adancime de 86 de metri. In functie de amplasamentul scenei, se va stabili si numarul de locuri pentru public, sunt detalii care vor fi cunoscute in perioada urmatoare”, a spus Baciu.

Primarul municipiului Turda, Cristian Matei, a declarat, la randul sau, ca ideea organizarii unei semifinale a Eurovision din Salina Turda i-a venit din dorinta de a face ceva inedit.


”Primaria municipiului Turda va derula acest mare proiect in colaborare cu TVR. Numele orasului nostru va beneficia, astfel, de o promovare fara precedent, iar Salina va deveni un reper in domeniul productiei media si broadcasting la nivelul Uniunii Europene si nu numai”, a spus Matei.

In acest an vor fi organizate in Romania, in perioada ianuarie – februarie, cinci semifinale ale concursului Eurovision in cinci orase, selectia nationala urmand sa aiba loc in 25 februarie, cel mai probabil in Sala Polivalenta Cluj-Napoca.

Finala concursului Eurovision va avea loc la Lisabona in 12 mai.

Salina Turda are patru mine - Rudolf, Terezia, Ghizela si Iosif, primele trei intrate in exploatare turistica.

Exploatarea sarii la Salina Turda dateaza din epoca romana. Salina a fost inchisa in 1932 si a fost redeschisa pentru public si pentru pacientii cu boli respiratorii in 1992.

In perioada 2008 - 2010, a fost modernizata in urma unei investitii de aproape sase milioane de euro din fonduri europene si a fost inaugurata in ianuarie 2010 in prezenta premierului de atunci, Emil Boc, si a ministrului Turismului de la acea vreme, Elena Udrea.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1146 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006494 (s)