News Flash:

Un nou focar de pestă porcină africană, în judeţul Timiş, la Ohaba

30 Decembrie 2020
752 Vizualizari | 0 Comentarii

În urma examinării probelor prelevate de la patru porci mistreți găsiți morți pe raza Fondului de Vânătoare 21 Ohaba, din gestiunea Asociației de Vânătoare Valea lui Liman-Făget, a fost confirmată pesta porcină africană.  În urma acestei confirmări, subprefectul Mircea Băcală a convocat în această după-amiază o ședință a Comitetului Local de Combatere a Bolilor

De menţionat că pe raza Fondului de Vânătoarea  21 Ohaba există un efectiv de 95 de capete mistreți, din care 13 au fost vânați, apoi examinați de către LSVSA Timiș, rezultatul fiind negativ în privinţa pestei porcine.

În cadrul ședinței a fost adoptată Hotărârea privind aprobarea Planului de măsuri referitoare la combaterea pestei porcine din fondul amintit.

Conform acestui plan a fost stabilită zona afectată care reprezintă o rază de 13 km de la caz /locul unde au fost găsite cadavrele mistreților.

Zona afectată este formată din:

zona infectată care reprezintă o rază de 0-8 km de la locul unde au fost găsite cadavrele de porci mistreți.

Zona infectată cuprinde următoarele localități:

– Ohaba Română, Rădmănești, Spata, Dubești, Dobrești, Ohaba Lungă – județul Timiș; Bruznic, Pătârș, Zăbalț – județul Arad.

Zona tampon de încî 5 kilometri (8-13 kilometri) care cuprinde următoarele localități:

Topla, Ierșnic, Cladova, Lăpușnic, Bara, Vizma, Crivobare – județul Timiș; Labașinț, Varnița, Dorgoș, Chelmac, Belotinț, Lalașint, Bătuța, Bata, Nicolae Bălcescu, Țela, Bulci, Bacău de Mijloc – județul Arad.

Fondurile cinegetice cuprinse în zona afectată sunt FV 19 Paniova, FV 20 Bara, FV 22 Bethausen.

Timp de şapte zile se interzice mișcarea animalelor din toate speciile în localitațile aflate în zona afectată (0-13 km).

De precizat că pesta porcină africană nu afectează oamenii, neexistând nici cel mai mic risc de îmbolnăvire pentru oameni, acest virus având, însă, impact la nivel social din punct de vedere economic.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1218 (s) | 43 queries | Mysql time :0.007834 (s)