News Flash:

Un medic britanic recomanda cardiacilor sa consume grasimi saturate

12 Aprilie 2018
938 Vizualizari | 0 Comentarii
grasimi saturate

Grasimile sunt acuzate în aparitia problemelor de sanatate, inclusiv de închiderea arterelor, sporirea riscului maladiilor cardiovascularesi a obezitatii. Dar cardilogul britanic Asim Malhotra afirma contrariul. El nu e singurul profesionist, care priveste lucrurile din aceasta perspectiva. 

Ultimele studii au aratat ca zaharul este cel mai aprig dusman al corpului uman.
Medicul Malhotra mai adauga ca produsele grase sunt bune pentru starea generala de sanatate si exista suficiente dovezi, ca grasimile nu provoaca probleme cardiovasculare.
Dimpotriva, el considera ca o dieta cu grasimi, în realitate, protejeaza de maladiile cardiovasculare si de diabetul zaharat de tipul II.

Grasimile care te ajuta sa slabesti

Doctorul Asim Malhotra le recomanda pacientilor sai sa manîne mai multe grasimi si sa evite produsele degresate. „Pacientii mei sunt socati cînd le propun produse grase, bogate în grasimi saturate. si cînd le spun sa stea departe de produsele ce reduc nivelul de colesterol", explica cardiologul.

Malhotra a explicat ca produsele degresate sporesc riscul dezvoltarii maladiilor cardiovasculare si a adaugat ca grasimile nu sunt principala cauza a obezitatii.
„Eu singur renuntasem la produsele cu grasimi, dar grasimea mea de pe burta nu a disparut. Anume în acel moment, am început sa studiez impactul grasimilor asupra starii generale de sanatate", explica medicul.
Malhotra afirma ca zaharul este cea mai mare amenintare pentru starea generala de sanatate. Aceasta opinie este împartasita si de pediatrul Robert Lusitig.
El studiaza impactul grasimilor si a zaharului asupra obezitatii la copii si a descoperit ca anume zaharul contribuie la acumularea greutatii excesive, aparitia problemelor cardiovasculare si a diabetului zaharat.
El spune ca produsele ce contin zahar ar trebui marcate cu avertizari la fel ca si tigarile si alcoolul.

Aceasta afirmatie este confirmata si prin faptul ca peste 23% din locuitorii Suediei urmeaza un regim de alimentatie ce include o cantitate suficienta de produse grase si o cantitate minima de hidrocarburi.
Dr. Andreas Enfildt, specialistul suedez care a elaborat un program de alimentatie cu un continut sporit de grasimi si cu continut redus de zahar explica, ca alti experti considera aceasta dieta drept o „bomba cu efect întîrziat". 
Dar numarul oamenilor obezi continua sa creasca în lume, iar în Suedia nu.
Specialistii în domeniul sanatatii din Suedia au demonstrat ca acest regim alimentar este ideal pentru mentinerea sanatatii si mentinerea unei greutati normale a corpului.

Grasimi de care creierul tau are nevoie pentru a functiona optim

Acest program nu doar contribuie la scaparea de kilogramele în plus, dar si reduce riscul aparitiei boilor cardiovasculare la persoanele de sufera de obezitate. În anul 2014, doua studii efectuate în Cambridge au aratat ca consumul produselor lactate cu continut moderat de grasimi reduce riscul aparitiei diabetului zaharat de tipul II si maladiilor cardiovasculare.


grasimile medicul malhotra cardiovasculare
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1183 (s) | 32 queries | Mysql time :0.006457 (s)