News Flash:

Un elicoper al ministerului de Interne survoleaza zona afectata de inundatii pentru monitorizarea situatiei. Dancila: MAI este pregatit pentru o evacuare fortata

15 Martie 2018
769 Vizualizari | 0 Comentarii
inundatii la bistrita

Ministerul Afacerilor Interne (MAI) anunta ca ministrul Carmen Dan a ajuns in zonele afectate de inundatii aflate la granita judetelor Covasna si Brasov, unde un elicoper "efectueaza un survol pentru monitorizarea in ansamblu a situatiei din zona respectiva".
"Dupa realizarea acestei evaluari, ministrul va discuta cu autoritatile locale si reprezentantii structurilor MAI aflati in teren pentru gasirea celor mai adecvate solutii pentru protejarea vietii oamenilor si a bunurilor acestora", informeaza MAI.

Premierul Viorica Dancila a declarat, joi, la inceputul sedintei de Guvern, ca Ministerul Afacerilor Interne este pregatit sa intervina pentru o evacuare fortata in zonele unde s-au produs inundatii, avand in vedere ca sunt persoane care au refuzat sa-si paraseasca locuintele.

"Prioritatea noastra in acest moment este sa convingem oamenii sa paraseasca zona aflata sub amenintarea inundatiilor. Chiar daca apa s-a mai retras in acest moment, presiunea ramane mare si daca digul va ceda, atunci putem vorbi de punerea in pericol a vietii oamenilor si cred ca acest lucru este foarte important. Ministrul Afacerilor Interne este pregatit in acest moment si pentru o evacuare fortata. Nu ne dorim acest lucru, motiv pentru care facem apel la oameni sa inteleaga situatia si sa respecte instructiunile date de autoritati. In total, la nivel national, potrivit situatiei transmisa de MAI, avem 31 de localitati afectate din 13 judete. Sunt afectate trei drumuri nationale, zece judete si peste 350 de gospodarii. Prefectii si autoritatile din Brasov, Bacau, Calarasi, Covasna, Dambovita, Giurgiu, Harghita, Mures, Prahova, Sibiu, Teleorman, Valcea si Vaslui au actionat in toata acezasta perioada si vor ramane in continuare concentrati pentru a realiza interventii in sprijinul populatiei daca va fi necesar", a declarat Viorica Dancila.


Ministrul Carmen Dan a ajuns in zonele afectate de inundatii aflate la granita judetelor Covasna si Brasov, unde un elicoper "efectueaza un survol pentru monitorizarea in ansamblu a situatiei din zona respectiva", potrivit MAI.

"Dupa realizarea acestei evaluari, ministrul va discuta cu autoritatile locale si reprezentantii structurilor MAI aflati in teren pentru gasirea celor mai adecvate solutii pentru protejarea vietii oamenilor si a bunurilor acestora", informeaza MAI.

In zona afectata se afla si ministrul Apelor, Ioan Denes.

Ministrul Apelor, Ioan Denes, a mers, miercuri seara, in satul Capeni, judetul Covasna, acesta precizand ca situatia s-a ameliorat, urmand ca dupa ce va trece pericolul la nivelul ministerului sa se faca o evaluare astfel incat sa nu mai existe situatii similare pe viitor.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1174 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005346 (s)