News Flash:

Un elev din Timis a fost eliminat la simularea Evaluarii Nationale

7 Martie 2018
898 Vizualizari | 0 Comentarii
examen evaluarde

Un elev din Timis, de clasa a VIII-a, a fost eliminat de la… simularea Evaluarii Nationale. Practic, simularea reprezinta un examen unde notele nu sunt trecute in catalog, iar probele, aceleasi ca cele care vor fi in vara, la examenul propriu-zis, au loc pentru a-i pregati pe elevi pentru ce va urma peste cateva luni.
Totusi, luni, la prima proba a simularii Evaluarii Nationale, un elev din Timis a fost eliminat din examen. Este vorba despre un elev de clasa a VIII-a de la Liceul din Recas. Acesta a fost prins cu telefonul mobil asupra sa si a fost eliminat din timpul probei de Limba Romana. Nu a folosit telefonul pentru a copia, ci doar il avea asupra sa.

Tinand cont ca este vorba despre o simulare, unde notele nu sunt trecute in catalog, elevul va putea participa fara probleme la probele propriu-zise ale simularii din aceasta vara.

Conform Inspectoratului Scolar Judetean, luni, la examenul de Limba Romana, in Timis au fost prezenti 4.877 de elevi, din 5.178 de elevi inscrisi la aceasta proba.

In 6 martie, elevii de a opta au dat examenul la Matematica, iar pana la ora redactarii acestui articol nu exista informatii despre eliminarea niciunui elev din Timis din aceasta proba.

In 7 martie, o parte dintre elevii de a opta din Timis dau proba la Limba si literatura materna.

Rezultatele le vor fi comunicate elevilor in 16 martie.

Notele obtinute la simulare nu se contesta si nu se trec in catalog. Rezultatele vor fi analizate la nivelul fiecarei unitati de invatamant prin discutii individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, sedinte cu parintii, precum si la nivelul consiliului profesoral, scopul fiind imbunatatirea performantelor scolare. Conform Ministerului Educatiei, „in situatiile exceptionale in care se doreste consemnarea notelor in catalog, acest lucru se poate face in baza unei cereri scrise depuse de cei interesati”. sursa: tion.ro

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1134 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004587 (s)