News Flash:

Un cioban din Hunedoara a ajuns de urgenta la spital, dupa ce a fost muscat de vipera

28 Mai 2018
1050 Vizualizari | 0 Comentarii
MAIN Salvamont salvat cu elicopterul

Un cioban de 62 de ani, despre care exista suspiciunea ca ar fi fost muscat de o vipera, duminica, in timp ce se afla in Muntii Lotrului, a fost internat la Spitalul de Urgenta din Petrosani, in ajutorul victimei intervenind salvamontistii din judetul Gorj, care detin o ambulanta echipata pentru actiuni de salvare pe teren accidentat. 

Ciobanul a fost muscat de ambele maini, dupa ce s-a aplecat sa ia un obiect de jos si nu a observat sarpele. Barbatul a relatat salvamontistilor ca prima data a fost muscat de o mana, iar apoi, de spaima, nu a reusit sa se retraga la timp, moment in care a fost muscat si de cealalta mana. 

"Nu stiu daca s-a aplecat sa ia ceva de jos, un lemn, o ciuperca sau altceva, dar cand s-a aplecat sarpele l-a muscat de o mana si apoi de cealalta. Probabil ca muscaturile nu au fost atat de severe sau a fost nimerit intr-o zona mai puternica a mainilor, mai batatorita", a declarat, pentru AGERPRES, directorul Serviciului Public Judetean Salvamont Gorj, Sabin Cornoiu. 

Incidentul a avut loc in Muntii Lotrului, in zona Tampa Mare, la circa 1600 metri altitudine, la limita judetelor Alba si Sibiu. 

Salvamontistii din Gorj au fost chemati sa intervina, in cadrul unui comandament in care au fost ajutati de colegii lor din Alba, Hunedoara, Valcea si Sibiu, deoarece erau cea mai apropiata echipa de prim raspuns care avea la dispozitie o ambulanta de teren, capabila sa ajunga in locul in care se afla ciobanul. 

"Echipajul din Ranca a plecat spre locul incidentului, a trecut Transalpina, acolo a facut jonctiunea cu o ambulanta venita de la Hunedoara, am continuat drumul impreuna cu masina Salvamont. Dupa ce am stabilizat victima, ciobanul a fost transportat la spital", a detaliat seful Salvamont Gorj. 

Barbatul a fost internat pe sectia de Terapie Intensiva a Spitalului de Urgenta din Petrosani, in urma evolutiei bolnavului medicii urmand sa se pronunte daca muscaturile au fost de vipera si necesita ser antiviperin. 

"Barbatul a ajuns la spital si din primele observatii se pare ca nu ar fi vorba de o muscatura de vipera. Pacientul a fost internat la Terapie Intensiva", a declarat directorul unitatii medicale, dr. Alin Vasilescu. AGERPRES

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1254 (s) | 32 queries | Mysql time :0.006909 (s)