News Flash:

UIMITOR! Coaja de portocala, mai sanatoasa decat credeai. Nu o vei mai arunca dupa ce citesti asta

9 Ianuarie 2016
6291 Vizualizari | 0 Comentarii
coaja portoc
Cercetatorii au descoperit ca in pielita alba a portocalelor dar si in coaja se gaseste o substanta vitala numita hesperidina care are calitati terapeutice uimitoare pentru sanatatea omului.

Mai exact pielitele si cojile de portocale contin o cantitate importanta dintr-un compus numit hesperidina ce are de a reduce colesterolul rau si hipertensiuneaarteriala. Mai mult, acest compus are si un rol important in lupta impotriva cancerului deoarece hesperidina impiedica dezvoltarea celulelor canceroase la plamani.
Si cojile de portocala au cateva beneficii si intrebuintari foarte folositoare si de aceea e bine sa te gandesti de doua ori inainte de a le arunca fiindca ar fi pacat sa nu te folosesti de ele. Atentie insa: Majoritatea portocalelor care se gasesc acum in comert sunt tratate cu ceara sau chimicale pentru a rezista mai mult in magazin, e bine sa folositi portocale din culturi bio sau sa le curatati, cateva metode eficiente gasiti in acest articol

Coaja de portocala este amara dar daca portocalele sunt organice coaja poate sa fie mancata odata cu portocala. Aceasta ajuta digestia, reduce infectiile, scade colesterolul si lupta impotriva cancerului de san. Mai mult decat atat, coaja da un aspect curat tenului si poate fi adaugata in salate si deserturi(coaja de portocale organice sau bine curatata inainte).

Cojile de portocala imbunatatesc digestia

Datorita compoziei de fitonutrienti si flavonoide care te feresc de probleme gastro-interstinale, precum aciditate, arsuri, diaree sau flatulenta. In plus, daca ai constipatii, te pot ajuta cojile de portocale uscate si date prin rasnita de cafea.

Cojile de portocala parfumeaza aerul din camera

Cateva coji de portocale vor improspateaza aerul din camera ta. Lasa un bol cu coji de portocale in camera in care dormi si nu vei mai avea nevoie de deodorante.

Scade colesterolul

In coaja de portocale, dar si in pielita alba se gaseste o substanta de care am scris la inceputul articolului numita hesperidina care are rolul de a reduce colesterolul rau si hipertensiunea arteriala dar si sa previna unele forme de cancer

Dezinfecteaza

Bogate in vitaminele A si C (antioxidanti naturali) care stimuleaza sistemul imunitar si lupta impotriva infectiilor, racelii si gripei.

Previne cateva forme ale cancerului

Datorita proprietatilor antiinflamatorii, hesperidina din coaja de portocala poate preveni cancerul la san si intari oasele. De asemenea, coaja de portocala mai contine d-limonina, o substanta care te apara de razele ultraviolete, prevenind in acest fel si cancerul de piele.

Tine la distanta tantarii

Pune intr-un blender coaja de portocala si foloseste-o pentru a indeparta tantarii sau alte insecte.

arteriala scade colesterolul dezinfecteaza
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1301 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005342 (s)