News Flash:

UIMITOR! Aceasta planta este inamicul grasimii. Poti slabi pana la 7 kilograme in trei luni

11 Februarie 2016
1317 Vizualizari | 0 Comentarii
grasimea de pe abdomen

Topinamburul sau napul porcesc este un fel de cartof-vedeta in Occident dupa ce studiile medicale au aratat ca face minuni in curele de slabire, intrucat regleaza apetitul.

Topinamburul (Helianthus tuberosus) seamana cu florea-soarelui, avand o tulpina dreapta si inalta (poate ajunge pana la 3 metri). Floarea are petale galbene si se orienteaza dupa soare, la fel ca ruda producatoare de ulei. Ceea ce se consuma de la aceasta planta sunt rizomii, care seamana putin cu cartofii si ghimbirul. Acestia sunt folositi in industrie ca furaj, dar si ca medicament. De curand, au fost selectate cateva varietati ale topinamburului, cu rizomi foarte bogati in substante active, cu rol in reglarea glicemiei, a nivelului colesterolului si a microflorei digestive.

Efectele topinamburului in curele de slabire au fost evidentiate printr-un studiu german, efectuat de medicii germani, in urma cu un deceniu. Echipa condusa de dr. Wilhelm Werk a luat un lot de 166 de pacienti supraponderali si obezi, pe care i-a impartit in doua grupuri: primul grup, care numara 81 de persoane, a primit comprimate pe baza de topinambur, zilnic, in timp ce al doilea grup (de control), numarand 85 de persoane, a primit un remediu fals (placebo).

Ambele grupuri au urmat o dieta hipocalorica de severitate medie, iar dupa 12 saptamani, au fost centralizate rezultatele. Persoanele care consumasera nap porcesc slabisera cu 40% mai mult decat ceilalti - in medie 7 kilograme, fata de 4,7. Acestia au declarat ca leguma le-a potolit foamea si le-a prelungit senzatia de satietate.

Cercetatorii germani au mai constatat ca, dincolo de faptul ca are efect de control al apetitului, topinamburul imbunatateste tranzitul intestinal si ajuta la eliminarea toxinelor, are un efect tonic nervos. Topinamburul nu este insa la fel de eficient in curele de infometare drastice.

Mod de administrare:
Se ia cate un comprimat, cu 30 de minute inainte de fiecare dintre cele trei mese principale. Fiecare pastila se administreaza cu minimum 250 ml de apa. Daca intre mese ni se face foame, atunci mai putem lua cate un comprimat de topinambur, cu 1-2 cani de apa. Senzatia chinuitoare de foame va mai dura maximum 30 de minute de la administrare, dupa care lucrurile vor reveni la normal si vom putea sa respectam mesele principale, element de maxima importanta pentru supraponderali.

Cura cu topinambur dureaza 3 luni, dupa care se face o pauza de 2-4 saptamani, apoi tratamentul se reia. Pe zi, se pot administra pana la 10-12 comprimate, fara riscuri pentru sanatate. 

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1230 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004667 (s)