News Flash:

Tudorel Toader, chemat in Parlament de catre PNL pentru a da explicatii legate de raportul GRECO

23 Aprilie 2018
894 Vizualizari | 0 Comentarii
tudorel toader2

Biroul permanent al Senatului a aprobat, in sedinta de luni, cererea formulata de grupul parlamentar al PNL prin care ministrul Justitiei Tudorel Toader urmeaza sa participe, pe 3 mai, ora 12.00, la "Ora Guvernului" pentru a da explicatii legate de raportul GRECO.
Ministrul Justitiei va da curs invitatiei, daca nu va fi in acea zi sedinta de Guvern sau daca nu va avea alte intalniri in program, a precizat senatorul USR, Mihai Gotiu, dupa incheierea sedintei de luni a Biroului Permanent al Senatului.

Tudorel Toader a confirmat, pentru agentia de presa MEDIAFAX. ca se va prezenta in Parlament.

Pe 11 aprilie, presedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat ca liberalii il vor convoca la "Ora Guvernului" pe ministrul Justitiei, Tudorel Toader, pentru a da explicatii cu privire la raportul GRECO.


"Ati vazut ca Guvernul, intr-un final a acceptat sa publice raportul GRECO. In concluziile raportului GRECO, cred ca puteti recunoaste foarte multe dintre obiectiile pe care PNL le-a formulat fata de modificarile legilor justitiei si foarte multe obiectii pe care le-am avut fata de comportamentul general al coalitiei de guvernamant impotriva sistemului de justitie. Am luat decizia sa-l convocam pe ministrul Justitiei, in cadrul procedurii Ora Guvernului la Senat, pentru a prezenta domnul Tudorel Toader Senatului si opiniei publice ce are de gand sa faca in functia de ministru al Justitiei, tinand cont de raportul GRECO, care in mod evident are o legatura directa si cu ceea ce se intampla in mecanismul de cooperare si verificare si mai ales in ce masura este dispus domnul Tudorel Toader ca ministru al Justitiei sa renunte la girarea asaltului sistematic pe care il fac formatiunile de guvernamant PSD-ALDE impotriva independentei justitie si a luptei impotriva coruptiei", a afirmat Orban, dupa sedinta Biroului Executiv al PNL.

Grupul de State impotriva Coruptiei (GRECO), un organism al Consiliului Europei, a publicat miercuri un raport despre Romania in care isi exprima ”profunda ingrijorare” fata de anumite aspecte ale reformelor sitemului de justitie adoptate de Parlamentul de la Bucuresti.

”Raportul noteaza faptul ca amendamentele aduse legilor justitiei adoptate de Parlament in 2017 nu contin cele mai controversate propuneri prezentate initial in vara anului trecut. Cu toate acestea, GRECO este preocupat de potentialul impact al acestor legi, inclusiv asupra structurii instantelor si a procuraturilor. In pofida importantei si a sferei largi a acestor reforme, impactul lor nu a fost evaluat in mod corespunzator, iar procesul legislativ a fost, de asemenea, discutabil”, potrivit raportului.

”GRECO cere Romaniei sa renunte la infiintarea noii sectii speciale de procurori pentru investigarea delictelor din sistemul judiciar. De asemenea, raportul ia nota de controversatul proces, initiat in februarie 2018, privind destituirea sefului biroului specializat al procuraturii anticoruptie (DNA), si isi reitereaza apelul de luare a unor masuri de protectie suplimentare legate de procedurile de numire si de revocare a procurorilor-sefi de catre puterea executiva” se arata in document.


ministrul justitiei greco
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1277 (s) | 43 queries | Mysql time :0.007786 (s)