News Flash:

Trucuri despre o curatenie perfecta in apartament

15 Februarie 2019
2476 Vizualizari | 0 Comentarii
Curatenie

Doriți să vă mențineți locuința curată? Menținerea ordinii contribuie în mod semnificativ la o viață sănătoasă, fizic și psihic.

Beneficiile menținerii ordinii și curățeniei pot afecta sănătatea emoțională a individului atât în ceea ce privește propria bunăstare, cât și în modul în care ne dezvoltăm împreună cu ceilalți.

Profesioniștii din psihologie consideră curățenia și ordinea în birouri și în casă sinonime cu libertatea. Ele sunt o reflectare a personalității.

Trucuri de curățenie pentru apartamente

Uneori nu avem timpul necesar să ne dedicăm îngrijirii apartamentului nostru. Dar timpul nu este o problemă dacă avem trucurile sau instrucțiunile necesare pentru a face curățenie în casă.

Pentru a face curățenie în apartament nu este necesar ca întotdeauna să cumpărați un produs pentru fiecare cameră. În supermarketuri puteți găsi produse de curățat care vă vor ajuta să faceți economie: detergenți universali, detergenți pentru geamuri, prosoape de hârtie, un sac de gunoi, un pămătuf de praf și un aspirator.

Un truc foarte util poate fi împărțirea curățeniei în apartament pe secțiuni. Va fi mult mai ușor. Chiar dacă aveți nevoie ajutor, fiecare persoană se poate dedica unei secțiuni:

Idei pentru sufragerie

Dacă nu vreți să pierdeți mult timp cu curățenia în apartament, este important să faceți o întreținere preventivă, astfel încât va fi suficient să faceți curățenie câte puțin în fiecare zi pentru ca sufrageria să strălucească.

Primul lucru pe care îl puteți face este ordine în cameră. Dacă găsiți obiecte care nu sunt la locul lor, le puteți pune într-o cutie sau într-un colț al camerei, pentru a evita pierderea timpului prin plasarea fiecăruia la locul său.

Apoi, vă puteți concentra pe cele mai vizibile suprafețe, cum ar fi fotoliul. Ștergerea prafului  este o modalitate bună de a începe curățenia. Verificați în spatele pernelor dacă există vreun obiect, apoi așezați-le în poziția corespunzătoare.

După asta puteți trece la rafturi și la masa din cameră. Ștergeți praful și ordonați obiectele care sunt de obicei pe masă. Strângeți toate revistele vechi și organizați-le după dată, faceți același lucru cu cărțile. În cele din urmă, aspirați întregul spațiu.

 

 

Trucuri pentru dormitor

Începeți prin a strânge toate hainele murdare și puneți-le într-un coș, ca mai apoi să le puneți în mașina de spălat.

Dacă în timp ce alegeți rufele, găsiți haine curate, care nu sunt ordonate, le puteți așeza în dulap pe umerașele lor pentru a vă ușura munca. Ordine în dulap puteți face mai târziu, deoarece este o sarcină care va avea nevoie de mai mult timp.

După asta puteți să vă ocupați de așezarea patului. Un pat aranjat va face chiar și cea mai dezordonată cameră să arate ordonată. Aranjarea patului face într-adevăr o diferență psihologică cu privire la modul în care ne percepem casa. Deși nu pare camera arată mai curată și mai ordonată odată patul aranjat.

Puteți folosi același truc pe care l-ați folosit la sufragerie, obiectele care nu sunt din dormitor, le puteți pune într-un coș și apoi le puteți pune la locul lor. Aspirați spațiile goale pentru a termina curățenia.

Trucuri pentru baie

Cine curăță baia de data asta? Știm cu toții că această sarcină nu este una dintre sarcinile domestice preferate ale oamenilor, dar curățarea sa în mod regulat face munca mult mai puțin murdară și de durată.

Întreținerea constantă a acelei zone previne apariția mucegaiului, a bacteriilor și a acumulării de săpun. Deci, curățarea regulată este mai ușoară, mai rapidă și mult mai puțin copleșitoare.

Finalizați curățenia în mai puțin de o jumătate de oră: curățați chiuveta, curățați cada și gresia, curățați toaleta, curățați repede podeaua și, în cele din urmă, utilizați un spray pentru oglindă.

Sfaturi pentru bucătărie

Puteți curăța bucătăria de  jos în sus, adică din partea înaltă, cum ar fi mobilierul de depozitare a oalelor și farfuriilor.

Dacă vasele au urme de alimente greu de îndepărtat, putem umple chiuveta cu apă caldă și săpun și înmuia vasele timp de câteva minute în timp ce efectuați alte activități de curățare. Odată ce vasele au fost spălate, profitați de ocazia de a curăța chiuveta, blaturile și electrocasnicele.

Profitând de curățenie, puteți verifica dacă nu există eventuale scurgeri sau infiltrații. Odată ce ați făcut toate cele de mai sus puteți mătură și curăță podeaua.

Dacă nu aveți timp să vă ocupați de o curățenie perfectă, de ea se pot ocupa cei de la Conex Clean. Conex Clean este o firmă de curățenie profesională din București care prestează servicii de curățenie birouri, curățare mochetă, curățenie după constructor etc. Scăpați de grija curățeniei cu Conex Clean!

 

 

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1222 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005589 (s)