News Flash:

Trotinetele electrice, interzise pe trotuare. Ultimele reglementari facute de Guvern

5 Octombrie 2021
377 Vizualizari | 0 Comentarii
trotineta electrica

Circulatia trotinetelor electrice pe trotuare va fi interzisa, conform unei Hotarari a Guvernului, care a fost data luni, 4 octombrie. Vor avea voie sa circule doar pe pista pentru biciclete, conform informatiilor transmise de MAI.
Hotararea care reglementeaza circulatia trotinetelor electrice pe drumurile publice, normele de conduita pentru similare cu cele pentru biciclisti, a fost adoptata luni de Guvern. Acestea trebuie conduse numai pe un singur rand atunci cand circula pe drumurile publice, iar conducatorii de trotinete electrice au obligatia de a avea asupra lor actul de identitate, conform hotnews.ro.

Conducatorii de trotinete au interdictie de a circula cu mijloacele de transport atunci cand sunt sub influenta alcoolului sau a substantelor psihoactive sau de a circula cu trotinetele electrice atunci cand partea carosabila este acoperita cu polei, gheata sau zapada. Este interzisa circulatia cu trotineta electrica fara a mentine contactul cu solul sau de a circula cu acestea atunci cand nu sunt respectate conditiile tehnice minime pe care trebuie sa le indeplineasca.

Spre deosebire de regulile stabilite pentru conducatorii de biciclete, in cazul trotinetelor electrice schimbarea directiei de mers se face prin deplasarea conducatorilor pe langa acestea.

Conditiile tehnice pentru trotinetele electrice
In ceea ce priveste conditiile tehnice pentru trotinetele electrice, acestea trebuie sa fie dotate cu un sistem adecvat, functional, de directie, respectiv cu un dispozitiv de franare eficace si sa fie dotate cu sistem de avertizare sonora, echipate, pe timp de noapte sau cand vizibilitatea este redusa, cu lumini si cu cel putin un dispozitiv fluorescent-reflectorizant, se mai arata in sursa citata anterior.

De asemenea, trotinetele electrice trebuie sa fie echipate cu elemente sau dispozitive fluorescent-reflectorizante, amplasate pe roti, care, in miscare, formeaza un cerc continuu.
 

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1253 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006201 (s)