News Flash:

Trenul electric de epoca "Sageata Verde", din nou pe sine, in scop turistic. "Simbolul Aradului" va circula pe traseul Arad-Ghioroc

11 Iunie 2017
1062 Vizualizari | 0 Comentarii
sageata verde
Trenul electric de epoca supranumit de localnici "Sageata Verde" va fi din nou la dispozitia turistilor incepand cu data de 18 iunie, urmand sa circule regulat pe traseul Arad-Ghioroc, in fiecare duminica, a anuntat vineri, intr-o conferinta de presa, Iustin Cionca, presedintele Consiliului Judetean Arad. 
"Sageata Verde", care este considerata un simbol al judetului Arad, a facut prima cursa pe data de 1 decembrie 1906, trenul fiind tractat pe atunci de automotoare benzo-electrice, iar din 1907, de doua locomotive cu abur. In aprilie 1913, a fost inaugurata, intre Arad si Ghioroc, prima cale ferata electrificata de pe actualul teritoriu al Romaniei, dar si din sud-estul Europei si a opta din lume. 
'Ne dorim sa fim partenerii primarilor care initiaza proiecte si care isi dau interesul pentru dezvoltarea comunitatii pe care o conduc. Am transmis Ministerului Turismului propunerile judetului Arad pentru Masterplanul de turism si vom face demersuri ca, in urmatorii ani, Aradul sa se transforme dintr-un judet de tranzit, intr-unul cu destinatie turistica', a spus Iustin Cionca. 
La randul sau, primarul comunei Ghioroc, Corneliu Popi Morodan, a declarat ca administratia locala doreste transformarea localitatii in statiune de agrement. 
'Lucram in prezent la fisa statiunii, un proces de durata, etapizat, fiind ajutati in demersul nostru de Consiliul Judetean Arad. De altfel, administratia judeteana a alocat deja peste 800.000 lei pentru ca Ghiorocul sa fie transformat in statiune de interes local', a mai spus Corneliu Popi Morodan. 
Revenind la "Sageata Verde", seful administratiei judetene a precizat ca trenul electric va porni in prima sa cursa regulata dupa mai bine de 20 de ani din cartierul Micalaca al municipiului Arad, urmand sa faca scurte opriri in localitatile Vladimirescu, Sambateni si Ghioroc, la fiecare oprire turistilor fiindu-le prezentate scurte programe artistice. 
La Ghioroc va fi vizitat Depoul de tramvaie, care se intentioneaza a fi transformat intr-un Muzeu al Transportului aradean, care sa cuprinda exponate din productia industriala a Aradului, in domeniul transporturilor, Muzeul Viei si Vinului care fiinteaza aici si se va incerca organizarea unei degustari de vinuri. 
Costul unui bilet este de 20 de lei /persoana, pret care include si intrarile la obiectivele turistice. Biletele pot fi rezervate si pe internet. 
'Muzeul Transporturilor pe care dorim sa il amenajam in parteneriat cu Compania de Transport Public Arad pana la finele acestui an va prezenta machetele autoturismelor si avioanelor fabricate la Arad, tramvaie, vagoane, autoutilitare si, evident, celebrul autoturism 'Marta' care a fost fabricat la Arad, pe care am dori sa-l reconstruim', a adaugat, la randul sau, Doru Sinaci, directorul Centrului Cultural Judetean Arad. AGERPRES

sageata verde arad-ghioroc
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1441 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005138 (s)