News Flash:

Trei oferte pentru modernizarea bazei sportive cu Stadionul Stiinta, cu aproape 9 milioane de euro

23 Iulie 2021
491 Vizualizari | 0 Comentarii
stadionul stiinta

Trei firme cunoscute vor contractul pentru extinderea si modernizarea Stadionului Stiinta, cu aproape 9 milioane de euro. Pe Baza Sportiva 1 a Universitatii Politehnica Timisoara va fi construita o cladire noua cu cabinet medical, sala de forta, gradene pentru spectatori si cu terenuri de sport pe acoperis.

Universitatea Politehnica Timisoara a pornit in luna mai licitatia pentru „extinderea si modernizarea Bazei Sportive nr. 1”, pentru care este dispusa sa plateasca 44,2 milioane de lei cu tot cu TVA, echivalentul a 8,99 milioane de euro. Pana la termenul limita de depunere a ofertelor s-au aratat trei firme interesate: Strabag, Extra-Prompt si Manelli Constructii Generale. Toate sunt firme cunoscute in Timisoara pentru contractele pe care le au semnate cu primaria.

Strabag vrea sa lucreze cu subcontractantii Capabil, SC NR Instal Systems si Kleemann Lift Ro, Extra-Prompt s-a asociat cu Agasi si Velica Mur Company si vor sa lucreze cu Group Elecs, Lift-Arg si High System Solutions, in timp ce Manelli Constructii Generale s-a asociat cu Manelli Impresa si vor sa lucreze cu Atlas Elevators, Avi Compact si Austing Com. Ofertele au intrat in evaluare, iar in scurt timp am putea afla castigatorul.

In curtea Bazei Sportive nr. 1 va fi ridicata o cladire noua, intre str. Traian Lalescu si terenul de fotbal existent. Imobilul va avea vestiare cu grupuri sanitare, cabinet medical, o sala de forta, gradene pentru spectatori, dar si doua terenuri de sport pe acoperis, precum si locuri de parcare, partial sub gradene, la parter, etajul 1 si etajul 2.

„Este oportuna si necesara construirea acestui obiectiv, deoarece in prezent vestiarele si grupurile sanitare sunt amenajate la parterul unui camin studentesc din apropierea stadionului, spatiul fiind insuficient si neadecvat. Este necesara construirea cladirii, deoarece aceasta va avea mai multe functiuni. Astfel, vor fi amenajate vestiare cu grupuri sanitare, cabinet medical, sala de forta, gradene pentru spectatori, grupuri sanitare pentru spectatori, spatii tehnice si de depozitare. Deasupra cladirii, la etajul 3, vor fi amenajate doua terenuri de sport, si partial sub gradene, la parter, etajul 1 si etajul 2, vor fi amenajate locuri de parcare”, scrie in nota de fundamentare a unei hotarari de guvern prin care a fost aprobata investitia.

Indicatorii tehnico-economici au fost aprobati la inceputul anului 2021 de guvern, in hotarare lucrarea fiind estimata la 49 de milioane de lei. Finantarea se face din veniturile proprii ale universitatii si de la bugetul de stat (Ministerul Educatiei), „in limita sumelor aprobate anual cu aceasta destinatie, precum si din alte surse legal constituite”.

Despre modernizarea arenei Stiinta se vorbeste de foarte multi ani. Baza Sportiva 1 dateaza din 1928 si este una dintre primele arene de fotbal din tara. Stadionul Stiinta gazduieste meciurile echipei Politehnica Timisoara, care evolueaza in Liga a II-a.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1205 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004672 (s)