News Flash:

Trei fosti ministri sunt in vizorul DNA

23 Noiembrie 2016
957 Vizualizari | 0 Comentarii
dan nica
Dan Nica a fost ministru al Comunicatiilor si tehnologiei informatieiin perioada 2000 - iulie 2004. Adriana Ticau a fost secretar de stat in acelasi minister, in perioada 2003 - iunie 2004, si ministru in perioada iulie - decembrie 2004, iar Alexandru Athanasiu a fost ministru al Educatiei  perioada 2003-2005. 
Cei trei sunt acuzati de abuz in serviciu in dosarul al carui prejudicu total al foest estimat de procurori la 67 de milioane de dolari.

Potrivit procurorilor, Dan Nica a initiat si sustinut proiectele Hotararilor de Guvern prin care s-a aprobat incheierea contractului de inchiriere de licente Microsoft cu Fujitsu Siemens Computers GmbH. In acest sens s-a invocat, in mod nereal, calitatea Fujitsu Siemens Computers de unic distribuitor pentru aceste produse, astfel incat respectiva firma sa fie favorizata prin evitarea organizarii unei licitatii publice.
Astfel Dan Nica ar fi cauzat, pe de o parte – un prejudiciu in valoare totala de 47,5 milioane de dolari in dauna statului, iar pe de alta parte - un folos patrimonial necuvenit, in acelasi cuantum, in favoarea Fujitsu Siemens Computers GmbH, spun procurorii. DNA a cerut si urmarirea penala a fostului Secretar General al Guvernului condus de Adrian Nastase, Eugen Bejinariu in acest dosar. Conducerea Camerei Deputatilor a decis ca luni sa supuna la vot solicitarea venita din partea DNA pe numele deputatului social-democrat, acuzat de abuz in serviciu.

dan nica adriana ticau alexandru athanasiu ministru educatiei
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1125 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005052 (s)