News Flash:

Traseele montane din judetul Hunedoara afectate de ploile torentiale au fost refacute de salvamontisti

28 Iunie 2016
1117 Vizualizari | 0 Comentarii
maramures2
Portiunile din traseele montane din Retezat care au fost afectate de ploile torentiale din saptamanile trecute au fost refacute de salvamontistii din judetul Hunedoara, astfel ca acum accesul turistilor spre cabanele din acest masiv se poate realiza fara probleme. 
Seful Serviciului Public Judetean Salvamont Hunedoara, Ovidiu Bodean, a declarat marti, pentru AGERPRES, ca pe traseul care duce de la cabana Gurazlata spre lacul Zanoaga au fost refacute podetele afectate de suvoaie, iar poteca a fost degajata de arborii cazuti. 
De asemenea, turistii pot circula cu masina pe drumul judetean care duce spre Poiana Pelegii, dupa ce acesta a fost distrus de stancile cazute de pe versantii Retezatului in zona barajului Gura Apei. 
"Acum drumurile sunt practicabile. Se poate circula in conditii bune", a afirmat Bodean. 
Salvamontistii iau acum in calcul si refacerea podetelor peste paraul Valea Pietrele, pe traseul catre cabana Gentiana si spre lacul Galesu. 
"Acolo apa este foarte mare si puntea din lemn se distruge periodic. Vom cauta o zona mai inalta, unde vom construi un podet suspendat pe cabluri dupa modelul celui de la Poiana Pelegii", a explicat seful Salvamont Hunedoara. 
Echipele Salvamont vor continua sa refaca marcajele de pe trasee, acolo unde este cazul, si sa monteze placutele indicatoare care au fost luate de vantul puternic. AGERPRES/

traseele montane retezat
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1354 (s) | 43 queries | Mysql time :0.007123 (s)