News Flash:

TRAGEDIE IN LUMEA MUZICII! A murit Prince!

22 Aprilie 2016
1091 Vizualizari | 0 Comentarii
prince2
Cantaretul american Prince a murit, la varsta de 57 de ani, anunta surse citate de site-ul american TMZ. Prince s-a facut remarcat in Minneapolis (statul Minnesota), la sfarsitul anilor 1970, abordand un stil original care combina influentele funk, rock si pop. Albumul sau din 1980, "Dirty Mind", i-a adus aprecierea din partea publicului, iar albumul "1999", lansat doi ani mai tarziu, a avut un succes rasunator.
Prince Rogers Nelson a fost gasit mort in studioul sau de inregistrari, situat in curtea resedintei sale din Paisley Park, Minnesota.
Potrivit serifului local, Jason Kamerud, autoritatile au fost solicitate pentru o urgenta medicala, gasind o persoana decedata.
Conform TMZ, autoritatile cerceteaza cauzele decesului celebrului cantaret american.
"Politia investigheaza un deces intr-o locatie a superstarului Prince, in comitatul County, Minnesota. Nu putem dezvalui alte informatii", a precizat Kamerud.
Prince, in varsta de 57 de ani, fusese spitalizat recent cu simptome de gripa.
Albumul "Purple Rain" si filmul cu acelasi titlu, lansate in 1984, i-au adus celebritatea pe plan mondial. Acest disc s-a mentinut 24 de saptamani in fruntea topurilor americane si contine, in afara piesei care ii da titlul, alte doua mari hituri - "Let's Go Crazy" si "When Doves Cry".
"Purple Rain" a fost recompensat cu doua premii Grammy, iar filmul omonim, regizat de Albert Magnoli, a primit Oscarul pentru cea mai buna coloana sonora originala.
In anii 1990, Prince a avut o serie de dispute cu casa de discuri care ii producea albumele si, pentru o vreme, a ales sa fie recunoscut printr-un simbol. Ulterior, Prince si-a reluat numele si a revenit in fruntea topurilor muzicale cu albume precum "Musicology" (2004), "3121" (2006) si " LOtUSFLOW3R" (2009).
Anul trecut, in decembrie, Prince i-a luat prin surprindere pe fanii sai, lansand, fara niciun anunt prealabil, un nou album de studio, cu 12 piese.
Albumul contine si doua piese ce au fost lansate anterior, "Baltimore"si "Screwdriver", insa acestea au fost incluse pe noul disc in versiuni reorchestrate.
Precedentul album de studio al artistului american, intitulat "HITRUN Phase One", a fost lansat la inceputul lunii septembrie 2015. Discul a fost lansat in exclusivitate, pe platforma Tidal.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1281 (s) | 43 queries | Mysql time :0.007928 (s)