News Flash:

Tot mai multi turisti urca pe traseele montane din Hunedoara in aceasta perioada

9 August 2015
1126 Vizualizari | 0 Comentarii
turist
Salvamontistii din judetul Hunedoara le recomanda turistilor sa fie atenti atunci cand urca pe munte si sa aiba cu ei un telefon mobil incarcat pe care sa aiba instalata aplicatia gratuita Salvamont, cu ajutorul careia pot fi gasiti mai usor in cazul in care se ratacesc. 
Turistii ar trebui sa se doteze foarte bine cand se duc pe munte, mai ales ca, din experienta, salvamontistii au constatat ca o persoana neexperimentata foloseste doar trei sferturi din lucrurile pe care le pune in rucsac, a declarat joi, pentru AGERPRES, seful Serviciului Public Judetean Salvamont Hunedoara, Ovidiu Bodean. 
De asemenea, aproape 20% din apelurile telefonice adresate salvamontistilor pot fi evitate daca turistii si-ar informa familiile ca merg intr-o zona de munte in care nu au semnal de telefonie mobila sau ar comunica la refugiile montane care sunt traseele pe care intentioneaza sa mearga. 
'Turistii ar trebui sa spuna acasa ca pentru o anumita perioada nu vor avea semnal in zona de munte pe care doresc sa o viziteze. Daca au posibilitatea sa-si ia un telefon mobil cu ei, noi le recomandam sa-si descarce aplicatia gratuita Salvamont. Aici vor gasi eventuale informatii despre munte, vor putea lansa SOS - uri sau pot beneficia de o ghidare prin telefon de la Dispeceratul Salvamont, daca se ratacesc. De asemenea, turistii ar trebui sa anunte la punctele Salvamont unde pleaca, ce traseu urmeaza si unde doresc sa ramana peste noapte. Daca stim aceste mici detalii, munca noastra va fi mult mai usoara', a spus Bodean. 
Potrivit acestuia, salvamontistii trateaza cu aceeasi responsabilitate serioasa orice apel primit prin numarul de urgenta 112, misiunea de cautare a unui turist ratacit finalizandu-se doar atunci cand persoana in cauza a fost gasita. 
'Trimitem echipe de interventie acolo unde poate nu este nevoie, deoarece toate apelurile trebuie tratate cu operativitate. Orice apel de la 112 trebuie sa aiba o finalizare, iar pana cand nu gasim persoana cautata misiunea nu este considerata incheiata', a adaugat seful Salvamont Hunedoara. 
Conform salvamontistilor, numarul turistilor care merg la munte, la sfarsit de saptamana, este in crestere, oamenii aflandu-se cautand racoarea la altitudine. AGERPRES

salvamontistii judetul hunedoara
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1266 (s) | 43 queries | Mysql time :0.005941 (s)