News Flash:

Mai multe localitati au instituite restrictii la alimentarea cu apa potabila

6 August 2015
1047 Vizualizari | 0 Comentarii
aoa rece
Mai multe zone ale judetului Hunedoara primesc apa potabila cu restrictii, dupa ce sursele locale de alimentare ale retelei centralizate au inceput sa aiba debite din ce in ce mai mici din cauza secetei, a informat operatorul regional de apa SC Apa Prod SA Deva. 
Compania de apa a solicitat cetatenilor sa-si rationalizeze consumul in aceasta perioada a anului, in paralel fiind monitorizate consumul si debitele de apa din localitatile vizate. 
"Seceta din ultima perioada a dus la reducerea debitelor la mai multe surse de apa din judet. Din aceasta cauza, Apa Prod SA Deva este nevoita sa furnizeze cu program apa potabila in comunele Buces, Ilia, Dobra, satele Aurel Vlaicu si Gelmar", a declarat joi purtatorul de cuvant al companiei, Andreea Morogan. 
O situatie aparte este inregistrata pe raza orasului Geoagiu, unde nivelul panzei freatice din puturile de adancime care alimenteaza localitatea a scazut foarte mult. 
"Avem puturi cu adancimea de 12-14 metri, iar acum apa abia daca depaseste cu 30 de centimetri nivelul sorburilor de la pompele de apa. Este necesara o decolmatare a puturilor si o adancire a acestora cu cel putin un metru, pentru a nu mai avea probleme cu apa. Este singura solutie viabila", a declarat primarul orasului Geoagiu, Ioan Valean. 
Sumele necesare pentru aceasta investitie se ridica la peste 500.000 de lei, iar banii ar trebui alocati de Consiliul Judetean Hunedoara, actionarul companiei regionale de apa, a explicat Valean. 
In cazul in care seceta va mai continua, vor fi puse in pericol alimentarea cu apa a orasului Geoagiu si a statiunii Geoagiu Bai. Tocmai de aceea, autoritatile locale au cerut populatiei sa faca economie la apa si sa nu mai ude gradinile si spatiile verzi. AGERPRES
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1234 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005885 (s)