News Flash:

Toate femeile trebuie sa stie asta: Trucuri pentru scurtarea sau amanarea menstruatiei

20 Ianuarie 2016
1632 Vizualizari | 0 Comentarii
candidoza1

Sangerarea abundenta si durerile care o insotesc adesea, le fac pe femei sa caute o solutie care sa le ajute sa scurteze sau sa amane menstruatia. O metoda eficienta si complet sigura nu s-a gasit pana acum, iar medicii recomanda cu fermitate sa nu ne jucam cu balanta hormonala. Iata insa cateva din trucurile la care apeleaza de cele mai multe ori femeile:

1. Vitamina K, doar sub supraveghere medicala

Administrarea de vitamina K este cea mai populara metoda de intarziere sau reducere a fluxului menstrual. Vitamina K este un antihemoragic, cu rol important in coagularea sanguina. Ea intervine, intr-adevar, asupra cantitatii de sange menstrual insa nu opreste menstruatia, ci doar o modereaza. Se recomanda asadar in cazul unui flux menstrual excesiv si numai sub supraveghere medicala. Atentie! Excesul de vitamina K sintetica este toxic pentru ficat.

2. Tratamentul hormonal

Tabletele pe baza de lynestrenolum se administreaza zilnic, cu aproximativ 2 saptamani inainte de prima zi a menstruatiei care se impune a fi amanata. In cazul in care a ramas la dispozitie mai putin de o saptamana, doza trebuie marita. Pentru a exclude riscul de sangerare, nu este recomandata inceperea tratamentului mai tarziu de 3 zile inainte de prima zi a menstruatiei cu pricina.

In cazul tratamentului cu pilule contraceptive combinate, se sare peste pauza de 7 zile dintre foliile cu 21 de tablete. De asemenea, se arunca ultimele 7 pastile de pe folia cu 28 de tablete, si se incepe urmatoarea folie, fara pauza. Corpul sufera insa modificari profunde in urma tratamentelor hormonale, prin urmare acestea nu sunt indicate decat in situatii de extrema urgenta si numai sub stricta indrumare a medicului.

3. Sportul

Miscarea si controlul greutatii te pot ajuta sa scapi in mod natural de menstruatiile lungi si abundente. Femeile supraponderale si sedentare au un ciclu mai lung si mai abundent, pe cand cele cu o greutate normala si o viata activa au menstruatia mai scurta. Sportivele de performanta, de exemplu, pot sa nu aiba menstruatie timp de mai multe luni, dar asta nu inseamna ca este un lucru bun.

4. Baile calde

Desi nu s-a dovedit stiintific, unele femei sustin ca baile calde sau caldura aplicata pe abdomen calmeaza durerile menstruale si reduc sangerarea

5. Tratamentele cu plante medicinale

In cazul acestora, efectele se vad pe termen lung. Printre plantele cunoscute ca avand efect tonic asupra sistemului reproducator feminin enumeram: zmeur, primula, ghimbir, Vitex Agnus Castus. Pe langa faptul ca scurteză ciclul, acestea previn durerile menstruale si simptomele sindromului premenstrual.


tratamentul hormonal lynestrenolum 3 sportul
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1313 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006455 (s)