News Flash:

Tinerii au iesit in strada la Timisoara. Vezi pentru ce au protestat

25 Aprilie 2016
1093 Vizualizari | 0 Comentarii
protest skatepark
50 de tineri au protestat, sambata, la Timisoara, cerand constructia unui skatepark, proiect promis acum opt ani, insa nerealizat, manifestarea inceputa in fata Primariei Timisoara fiind mutata, la cererea jandarmilor, in fata Prefecturii Timis, deoarece acolo a fost data autorizatia.
Aproximativ 50 de tineri s-au adunat, sambata, in fata Primariei Timisoara, pentru a cere constructia unui skateparl in municipiu. Manifestantii au venit cu skateboarduri, role si biciclete, au facut trick-uri in fata institutiei si au pus muzica. Dupa cateva minute ei au fost informati de fortele de ordine ca manifestarea lor nu a fost autorizata de Comisia de Ordine Publica in fata Primariei Timisoara, institutia ce ar fi trebuit sa se ocupe de constructia primului skatepark din oras, ci in fata Prefecturii Timis.
Protestatarii s-au conformat si au pornit spre Palatul Administrativ, facand diverse trick-uri pe drum. Ajunsi acolo, ei au continuat protestul pana in momentul in care au aflat ca primarul Timisoarei, Nicolae Robu, participa in Piata Sf. Gheorghe la o piesa de teatru cu ocazia sarbatoririi Zilei Tineretului Timisorean. Fortele de ordine i-au informat, insa, ca nu au voie sa se adune in piata respectiva, ci doar pe o strada pietonala din apropiere.
„Ei bine, noi asteptam dupa skatepark de aproximativ opt ani. Ni s-a tot promis de ani buni, iar ultima oara ni s-a promis vara trecuta. Au si inceput lucrurile, dar nu s-a continuat. Avem nevoie neaparat de skatepark pentru ca pentru noi este un sport si nu putem sa progresam. Deocamdata ne intalnim in spate la Bega, acolo este un loc unde ne intalnim toti si de unde nu suntem alungati. Dar nu este de ajuns. Comunitatea noastra este una foarte mare si este in crestere. Chiar creste pentru ca sunt o multime de copii care se apuca, in fiecare zi, si ar vrea sa faca. Suntem in jur de 200 de persoane in comunitatea aceasta. Avem nevoie de un loc unde putem sa facem activitati diversificate si de aceea ne trebuie acest skatepark. Nu am mers sa discutam cu autoritatile, dar sper sa ia legatura cu noi dupa acest protest. Daca nu se face nimic avem de gand sa continuam sa iesim in strada”, a declarat Dan, unul dintre potestatari.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1384 (s) | 43 queries | Mysql time :0.010571 (s)