News Flash:

Timisoara, singurul oras cu doua echipe de traditie in Liga a 2-a

24 Iunie 2019
3351 Vizualizari | 0 Comentarii

Sezonul 2019/2020 de Liga a 2-a se anunta unul dintre cele mai spectaculoase din epoca fotbalului modern, prin prisma numelor care vor lua parte la linia de start. Timisoara si Bucuresti sunt singurele orase care vor avea doua echipe in liga secunda, dar banatenii sunt singurii care aliniaza doua echipe de traditie.

Au mai fost sezoane tari si in liga secunda, dar ca acum nu s-a mai intamplat de multi ani. Acest lucru este posibil si pentru ca echipe precum Rapid Bucuresti, CSM Resita, FC Arges, Universitatea Cluj, Petrolul Ploiesti, Farul Constanta, ASU Politehnica Timisoara, UTA Arad si multe alte echipe de traditie se vor duela. Astfel, in oferta de pariuri Casa Pariurilor, sponsorul oficial al Ligii a 2-a, vor fi meciuri mai interesante decat cele de prim esalon.

In anul 2017, Timisoara era al treilea cel mai populat oras din Romana, dupa Bucuresti si Iasi.  A fost anul in care sportul, fotbalul in special, prindeau contur in orasul de pe malul raului Bega. Erau trei echipe in primele doua esaloane, ACS Poli (Liga 1), ASU Poli Timisoara si Ripensia Timisoara (liga secunda). Doi ani mai tarziu, echipa care era sustinuta de Primarie, a retrogradat in a treia liga si se pare ca este in proces de desfiintare. Consiliul Judetean a aprobat o lista provizorie de investitii, iar cum banii sunt tot mai putini, s-a renuntat la colaborarea cu ACS Poli, retragandu-se sprijinul financiar.

Liga a 2-a este un campionat mult mai puternic, atat de multe echipe de traditie din fotbalul romanesc nu au mai luat startul. O parte dintre ele au ramas din sezonul trecut, iar altele au reusit promovarea din Liga a 3-a.  Cele doua echipe care vor reprezenta Timisoara si in sezonul acesta de liga secunda se numara printre cele care au ramas din editia anterioara. Ripensia si ASU Politehnica Timisoara au terminat aproape de jumatatea clasamentului.

Vacanta pe care ASU Politehnica Timisoara a luat-o imediat dupa ultima etapa din sezonul trecut, se va sfarsi pe 25 iunie, cand este programata vizita medicala. Programul verii al ASU Politehnica este deja facut, primul meci amical urmeaza sa aiba loc pe 30 iunie, pentru ca, apoi sa se plece in cantonament. In perioada 4-13 iulie, echipa va fi in cantonament, la Santamaria-Orlea. Un al doilea stagiu de pregatire aduce meciuri cu alte echipe, de liga secunda sau din alte campionate.

  • CS Dumbravita – 17 iulie
  • CSM Resita – 20 iulie
  • Szeged-Grosics Akademia – 24 iulie

 Lotul va fi prezentat pe 27 iulie, cu o saptamana inaintea debutului oficial al celei de-a 80-a editie a Ligii a 2-a, impotriva unui adversare care urmeaza sa fie stabilit. Este un program relativ asemenator cu al Ripensiei, cealalta echipa din oras care participa in aceeasi liga.

Ripensia Timisoara a pornit in sezonul trecut cu un proiect, iar numirea lui Alexandru Pelici se pare ca a fost una inspirata. Desi acesta a primit alte oferte din partea unor echipe poate cu obiective mai mari, a ales sa ramana alaturi de clubul ros-galben. Ripensistii vor relua antrenamentele pe data de 26 iunie, atunci cand este programata reunirea, pentru ca pe 1 iulie, sa aiba loc vizita medicala. Deocamdata, aceste date sunt fixate, la fel ca zilele in care vor avea loc meciurile de pregatire din cantonamentul programat pe plan local. Astfel, pe 10,12, 17, 20, 24 si 27 iulie, Ripensia urmeaza sa intalneasca adversari ce vor fi stabiliti ulterior.

In vedere sezonului ce sta sa inceapa in vara, FRF a stabilit data celor 38 de etape, ulterior se vor afla si etapele complete. Din componenta sezonului 2019/2020 de Liga a 2-a, vor face parte 20 de echipe: doua retrogradate din Liga 1, cinci care au promovat din Liga a III-a, si alte treisprezece care au ramas din sezonul anterior. Prima etapa este programata sa se dispute pe 3 august 2019.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1224 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004807 (s)