News Flash:

Timisoara, cel mai bun oras din Romania pentru afaceri

10 Februarie 2016
1396 Vizualizari | 0 Comentarii
timisoara 1
Pentru al doilea an la rand, Timisoara a fost desemnat cel mai bun oras pentru afaceri din Romania. A aparut noul top Forbes, cea mai importanta schimbare fiind caderea Bucurestiului pe locul al treilea.
Este a treia oara in istorie cand capitala Banatului se situeaza pe primul loc in Top 10 cele mai bune orase pentru afaceri din Romania in 2016 si a doua oara consecutiv. Topul ajuns la cea de-a patra editie cuprinde 40 de orase si a fost realizat dupa analize amanuntite facute de specialistii revistei.
Exista insa o noutate spre deosebire de anul trecut. Cei de la Forbes au luat in calcul si situatia creata de problemele cu legea pe care le au mai multi primari.
Timisoara ocupa locul 1. „Timisoara este, pentru a doua oara consecutiv si a treia data in istorie, cel mai bun oras pentru afaceri din Romania”, scrie forbes.ro.
Desi principalele domenii economice sunt productia de componente auto si industria IT, cele mai puternice firme din judetul nostru sunt Enel, Colterm si Aquatim.
„In Timisoara, principalele domenii economice sunt productia de componente auto si industria IT. Aceasta este «mantra» vehiculata in presa si nu numai atunci cand vine vorba despre orasul de pe Bega. Si, desi este adevarata, nu acestea sunt domeniile din care provin companiile din top 3 cele mai puternice firme din judetul Timis. Pe primul loc al acestui clasament, intocmit de Forbes Romania pe baza datelor oferite de listafirme.ro (metodologia este aceeasi ca in cazul topului Forbes 500 cele mai puternice companii din Romania: au fost luate in calcul patru criterii – cifra de afaceri, profitul, numarul de angajati si capitalurile proprii din anul 2014), se afla Enel Distributie Banat S.A, al carui actionar majoritar este Enel Investment Holding BV (Olanda). Ceilalti actionari sunt Electrica S.A. si Fondul Proprietatea. A doua cea mai puternica firma din judetul Timis este detinuta de Municipiul Timisoara – Colterm S.A., cu activitati in furnizarea de abur si aer conditionat (incalzirea locuintelor) –, in timp ce pe pozitia a treia se situeaza o alta companie controlata de autoritati: Aquatim S.A. (captarea, tratarea si distributia apei)”, mai scriu specialistii care au intocmit topul, scrie tion.ro.
Pe locul al doilea se afla orasul Cluj-Napoca, in timp ce locul al treilea a fost ocupat de Bucuresti, al patrulea de Oradea si al cincilea de Constanta. Arad se afla abia pe locul sapte, dupa Brasov, fiind urmat de Ploiesti, Pitesti si Iasi.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1184 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004897 (s)