News Flash:

Timisoara a pierdut batalia cu Aradul pentru elicopterul SMURD

21 Martie 2016
1101 Vizualizari | 0 Comentarii
elicopterul smurd
Elicopterul SMURD va ramane la Arad, nu din ambitii, ci pentru ca este punctul din care se poate acoperi cel mai bine toata zona de vest a tarii, in termene de 20-30-60 de minute.
Daca ar fi mutat la Timisoara, o foarte mare parte din zona de acoperire de 20-30 de minute s-ar afla in Ungaria si Serbia, a anuntat sambata secretarul de stat in MAI, Raed Arafat, la Timisoara.
El a discutat problema cu presedinte CJT, Titu Bojin.
'Sunt proiecte importante pe Timisoara si CJT a facut niste demersuri foarte importante in sprijinul si al Serviciului de Ambulanta, colegilor de la Pompieri  si al SMURD, implicit. Acum este un program al Bancii Mondiale, care prevede anumite ameliorari la nivelul Spitalului Judetean din care, ce pot eu sa spun, ca extrem de important, este ca UPU al Spitalului Judetean Timisoara sa fie extinsa si imbunatatita ca nivel de dotare.
Dumneavoastra aveti un elicopter regional, in Arad. Amplasarea elicopterului depinde de mai multi factori: care este cel mai invecinat elicopter de el de partea cealalta, ce zona acopera, cercul de interventie pe 20-30-60 de minute. Sunt mai multe analize care se fac.
Medicii care asigura deservirea elicopterului sunt din Timis, Arad si Oradea.
Acum, locul potrivit de unde pleaca elicopterul este Arad. Ulterior, daca apar alte elemente, nu se poate spune acum. Dar ca sa acoperim zona de 20-30-60 de minute, ca sa nu vitregim judete cum sunt unele zone din Hunedoara sau Bihor, este la Arad. Cand ajungi la limita Romaniei, limita de 20 si de 30 de minute intra in Ungaria si Serbia. Aceste analize se fac periodic. Acum, cea mai buna amplasare e la Arad, dar ramane sub coordonarea Timisoarei, sub coordonarea UPU a Spitalului Judetean Timisoara', a spus Arafat.
Secretarul de stat a mai discutat cu Titu Bojin despre amplasarea unui punct de aterizare/decolare, dar si de sprijin pentru medicii si personalul care daca este nevoie sa-l angajeze UPU, inclusiv din partea CJT.
'Multumesc CJT pentru tot sprijinul acordat pana acum serviciilor de urgente, inteleg ca acum achizitioneaza echipamente, ambulante, masini de pompieri, un lucru foarte laudabil', a conchis Raed Arafat.

elicopterul smurd arad timisoara
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1166 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006433 (s)