News Flash:

Fonduri europene pentru reabilitarea drumurilor judetene din vestul tarii

21 Martie 2016
1341 Vizualizari | 0 Comentarii
drum judetean1
Consiliul pentru Dezvoltare Regionala Vest a aprobat lista proiectelor propuse pentru finantare, precum si lista proiectelor de rezerva.
Printre cele prioritare se numara si proiectele Consiliului Judetean Timis: modernizare drum judetean DJ 693 pentru interconectare la A1 (AR), pod peste Mures la Pecica judetul Arad, (lungimea sa este de 57 kilometri, din care este necesar de modernizare in jur de 30 km) si modernizare DJ 593 (lungime totala: 35,9 km, din care este necesar modernizare 20 km).
Finantarea nerambursabila va fi acordata pentru modernizarea retelei de drumuri judetene care asigura conectivitatea cu reteaua trans-europeana de transport (TEN-T), pentru constructia sau modernizarea variantelor ocolitoare cu statut de drum judetean aflate pe traseul drumului judetean respectiv, construirea unor noi segmente de drum judetean pentru conectarea la autostrazi sau drumuri expres, precum si pentru investitii destinate sigurantei rutiere (piste de biciclete, trasee pietonale, statii pentru transport public de pe traseul drumului judetean finantat).
Alocarea financiara pentru Regiunea Vest, aferenta acestui prim apel de proiecte, este de 93,54 milioane euro, iar valoarea eligibila a unei cereri de finantare depusa in cadrul acestei prioritati de investitii trebuie sa se incadreze intre minim 1 milion euro si maxim 50 milioane euro. Finantarea nerambursabila acordata in cadrul acestei prioritati de investitii, prin Fondul European de Dezvoltare Regionala si bugetul de stat, va fi de maxim 98% din valoarea eligibila a unui proiect, iar contributia beneficiarului va fi de minim 2% din totalul cheltuielilor eligibile, scrie tion.ro.
Banii europeni sunt alocati prin Prioritatea de investitii 6.1 – Stimularea mobilitatii regionale prin conectarea nodurilor secundare si tertiare la infrastructura TEN-T, inclusiv a nodurilor multimodale care vizeaza consiliile judetene din Regiunea Vest. Acest apel de proiecte este unul necompetitiv.
Proiectele trebuie sa fie depuse pentru solicitarea finantarii nerambursabile pana cel tarziu in data de 16 noiembrie 2016.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1258 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005869 (s)