News Flash:

Timișoara va avea 16 stații de incarcare pentru mașini electrice

17 Mai 2021
613 Vizualizari | 0 Comentarii

Timișoara va avea, în sfârșit, cele 16 stații de reîncărcare pentru mașini electrice promise de trei ani. Acestea vor fi realizate cu bani de la Administrația Fondului de Mediu, iar primăria are în sfârșit proiectant și constructor, o firmă din județul Argeș. Durata de proiectare și execuție: cam nouă luni.

Au trecut trei ani de când reprezentanții primăriei au promis că vor amenaja în oraș, cu bani de la București, 16 stații de reîncărcare pentru mașini electrice. Primarul Dominic Fritz a semnat zilele trecute, în 11 mai, contractul pentru proiectare, execuție și verificare tehnică. Licitația a pornit încă din septembrie 2020, când PMT punea la bătaie 3,67 milioane de lei cu tot cu TVA.

Șapte firme au fost interesate de contractul de peste 700.000 de euro. Este vorba despre Axionet IOT – Cons Electrificarea SRL, smart business & technologies solutions SRL, Electromagnetica – TMC Electric Mobility, Civitronic – Deltatel, Evgo Green Motion – Electroechipament Industrial – Ianus SRL, Edusa Green Energy și Enero Furnizare SRL – Electroconstrucția Elco Târgu Jiu.

Evgo Green Motion din satul Pătuleni, comuna Rățești, județul Argeș, a avut cea mai mică ofertă, cu 1 milion de lei mai puțin decât la licitație: 2,64 milioane de lei cu tot cu TVA. A fost desemnată câștigătoare, astfel că în 270 de zile, adică în nouă luni și un pic, ar trebui să amenajeze cele 16 stații de reîncărcare pentru mașini electrice.

Finanțarea este asigurată de Administrația Fondului de Mediu, printr-un program pentru reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră în transporturi, iar primăria pune doar cofinanțarea de 10%.

Se discută încă din ianuarie 2019 despre cele 16 stații de reîncărcare pentru mașini electrice, după ce consilierii locali au aprobat o solicitare de finanțare, un studiu de fezabilitate donat primăriei de Aquatim și punerea la dispoziție la spațiilor pentru cele 16 amplasamente. Acestea vor fi amplasate în următoarele locuri: Bd. I.C Brătianu, Calea Aradului – str. Cugir, Piaţa Iancu Huniade, str. Academician Alexandru Borza – str. Michelangelo, str. Martin Luther, str. Gheorghe Dima, Bd. Take Ionescu, Piaţa 700, Bd. Republicii, Bd. Revoluţiei din 1989, Splaiul Nicolae Titulescu, două pe Bd. Mihai Viteazul, str. Plauţius Andronescu, strada Aştrilor (Al. Martir Eugen Nagy), Bd. 16 Decembrie 1989/Calea Şagului.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1141 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006048 (s)