News Flash:

Maratonul Vaccinarii la Timisoara porneste intr-o atmosfera de spectacol

14 Mai 2021
395 Vizualizari | 0 Comentarii
vaccinare craft maraton 5

La Timisoara incepe vineri al doilea Maraton al Vaccinarii. Organizatorii se asteapta de aceasta data la un numar mai mare de persoane care sa se imunizeze si asta pentru ca, pe langa cei 6.722 de oameni care vor veni pentru rapel, sunt asteptati si doritori de Johnson&Johnson, serul ce se administreaza intr-o singura doza.

Vor fi iarasi 3 zile de vaccinare non-stop, au fost implicati 600 de voluntari, iar atmosfera se va fi una speciala, intrucat sunt programate concerte cu doi dintre cei mai cunoscuti artisti timisoreni, Ilie Stepan si Horia Crisovan, dar si expozitii si chiar teste gratuite pentru depistarea unor boli cronice.

Maratonul Vaccinarii debuteaza vineri la orele 16.00 si se va incheia luni dimineata, la 8.00.

La prima editie, in cele 64 de ore cat a functionat centrul deschis la CRAFT, au fost vaccinate 6.722 de persoane care sunt asteptate acum sa vina la rapel. Pentru cei care doresc sa se imunizeze cu Johnson&Johnson, au fost amenajate 4 cabine dedicate, pe langa cele 20 destinate vaccinarii cu serul Pfizer.

Organizatorii, cei de la Asociatia pentru Anestezie si Terapie Intensiva Aurel Mogoseanu, au imbunatatit sistemul folosit la prima editie. Astfel, cei care vor pot sa isi descarce acasa si sa completeze formularele ce sunt necesare la intrarea in centrul de vaccinare.

Totodata, medicii le vor putea face doritorilor analize gratuite pentru depistarea bolilor de inima sau a diabetului.

In ceea ce priveste programul artistic, muzicienii Ilie Stepan si Horia Crisovan vor interpreta piese clasice, iar Muzeul Banatului si cel de Arta au pregatit o expozitie.

Un alt eveniment special e reprezentat de prezentarea fotografiilor unuia dintre cei mai cunoscuti artisti fotografi din Timisoara, Liviu Tulbure, care si-a pierdut viata din cauza infectiei cu COVID 19, in urma cu cateva luni.
In cadrul maratonului, vor functiona si cateva echipe mobile care se vor duce acasa la persoanele netransportabile pentru a le vaccina cu serul Johnson. Din randul voluntarilor fac parte medici, asistente medicale dar si medici rezidenti de la toate spitalele din Timisoara dar si cadre didactice de la Universitatea de Medicina si Farmacie.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2023 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1228 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005640 (s)