News Flash:

Timiș: 20 de școli și grădinițe cu WC-ul în curte

10 Septembrie 2020
874 Vizualizari | 0 Comentarii

În Timiș sunt 20 de școli și grădinițe cu WC-ul în curte, înaintea începerii anului școlar. Este vorba despre WC-uri dotate cu apă, lavoar, unele și cu încălzire, nu de latrine, după cum spun reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean Timiș.

Dacă în anul 2019 Timișul avea 12 școli și grădinițe cu latrine („closet” rudimentar, fără canalizare), situate în curte, acum județul are 20 de unități de învățământ cu toaleta în curte (cele 20 de toalete existau și anul trecut). Cele 12 latrine, din 2019, spun reprezentanții IȘJ, au dispărut s-au transformat, cu bani alocați printr-o Hotărâre de Guvern, în toalete situate în interior.

„La 20 de unități de învățământ aveam toalete în curte. Sunt construcții de cărămidă, cu toate dotările necesare, canalizare, apă curentă, curent, în unele este introdusă și încălzirea. Toaletele de tip latrină au dispărut. Au fost realizate toalete în interiorul școlilor, unde au existat spații”, spune Halasz Ferenc, inspector școlar general adjunct de Timiș.

Printre unitățile de învățământ din Timiș care au toalete în curte sunt, conform IȘJ Timiș, școli și grădinițe din Bârna, Dudeștii Vechi, Darova, Tomnatic și alte localități.

În Timiș, anul școlar va începe în 14 septembrie, cu 226 unități cu personalitate juridică. Dintre acestea, 27 de unități sunt private. Procesul de învățământ se va desfășura în 605 locații.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1158 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006283 (s)