News Flash:

Copiii care ar trebui sa invete online. Avertismentul medicului Virgil Musta de la Timisoara

9 Septembrie 2020
344 Vizualizari | 0 Comentarii

Medicii sunt ingrijorati si se tem de momentul inceperii scolilor in contextul actual al pandemiei de coronavirus. Medicul specialist de la Spitalul de Boli Infectioase Victor Babes din Timisoara, Virgil Musta, atrage atentia ca o parte dintre copii ar fi mai bine sa inceapa cursurile online. Este vorba de cei care au in familie persoane cu boli cronice.

”Acolo unde exista riscul ca, daca un copil se contamineaza, poate duce in familie boala si exista factori de risc in familie, diabet, obezitate, boli cardio-vasculare si alte boli grave, acolo as recomanda copiilor sa faca scoala online. Pe moment, pana se vede ce se intampla in scoli”, a spus medicul Virgil Musta la Antena3.

Ministrul Educatiei, Monica Anisie, a declarat, la randu-i, ca parintii care nu vor sa isi trimita copiii la scoala si cer ca acestia sa invete doar online vor trebui sa prezinte o adeverinta de la medic unitatii de invatamant. Ministrul spune ca un elev poate invata doar online numai daca exista motive medicale.

„Parintele poate sa ia aceasta decizie, sa isi continue educatia in sistem online, sa invete de acasa, in anumite situatii: daca prezinta copilul vreo boala care s-ar putea agrava prin faptul ca va veni la scoala si ar putea sa ia virusul, fie in momentul in care in familie avem cazuri de persoane care ar putea fi supuse unei imbolnaviri accentuate de virus, de aceea am prevazut sa prezinte parintele o adeverinta pe care sa o predea scolii”, a declarat Monica Anisie, la Digi24.

Ministrul a precizat ca acest lucru este prevazut in ordinul comun al Ministerului Educatiei si al Ministerului Sanatatii.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1206 (s) | 33 queries | Mysql time :0.052564 (s)