News Flash:

Teodorovici: Cresterea dobanzii de referinta, o ingrijorare mai mare sau mai mica, in functie de impact

7 Februarie 2018
898 Vizualizari | 0 Comentarii
eugen teodorovici2

Ministrul Finantelor, Eugen Teodorovici, a declarat miercuri, referitor la cresterea dobanzii de referinta de catre Banca Nationala a Romaniei (BNR), ca orice crestere din aceasta zona este de luat in seama, iar ingrijorarea e in functie de impactul pe care il poate avea. El a explicat ca, in ceea ce priveste salariile IT-istilor, persoanelor cu dizabilitati, muncitorilor sezonieri si cercetatorilor, „un act normativ care aduce solutia gasita in dezbatere publica” a fost publicat pe site-ul ministerului.
Consiliul de Administratie al BNR a crescut, miercuri, rata dobanzii de politica monetara de la 2% la 2,25% pe an, incepand cu data de 8 februarie. 

Intrebat daca este ingrijorat de cresterea dobanzii de referinta anuntata de BNR, Eugen Teodorovici a spus ca orice crestere pe aceasta zona este de luat in seama, iar daca sunt probleme care trebuie remediate, Ministerul Finantelor va asigura partea financiara „pentru ca lucrurile sa fie asa cum am promis”.

”Orice inseamna crestere pe acesta zona e intr-adevar de luat in seama. O ingrijorare mai mare sau mai mica in functie de impactul pe care poate sa il aiba: fie o crestere a inflatiei, fie a ROBOR si nu numai. Dar hai sa vedem datele oficiale si apoi discutam, In cazul in care sunt astfel de situatii de remediat, noi, Ministerul de Finante, asiguram partea financiara pentru ca lucrurile sa fie asa cum am promis”, a declarat Eugen Teodorovici in Parlament.

De asemenea, referitor la salariile celor din IT, persoanelor cu dizabilitati, lucratorilor sezonieri si cercetatorilor, ministrul a spus ca aseara a fost postat pe site-ul Finantelor „un act normativ care aduce solutia gasita in dezbatere publica si speram cat mai curand pe masa Guvernului”.

”Sunt cele patru categorii: IT-isti, persoane cu dizabilitati, sezonieri si partea de cercetare. Aseara pe site-ul Ministerului de Finante am postat un act normativ care aduce solutia gasita de Ministerul de Finante in dezbatere publica si speram cat mai curand pe masa guvernului. Mecanismul creat este: acele companii care au angajati din cele 4 zone, cu conditia transferului celor 20% catre angajat, doar aceste companii pot aplica un astfel de mecanism, pentru angajatii acestor companii statul va plati diferenta dintre contributiile pe CASS astfel incat angajatii sa nu piarda absolut nimic, raportat la ceea ce au avut in decembrie 2017”, a spus el.

Ministrul a subliniat si ca angajatorii nu pierd absolut nimic din transferul contributiilor.

„Angajatorii nu pierd absolut nimic (dupa trecerea contributiilor sociale - n.r.), pentru ca ei doar transfera ceea ce dadeau pana anul trecut pentru angajati, transfera acestora cei minim 20%, iar statul vine cu diferenta pentru ca acei angajati sa nu piarda absolut nimic. Noi ca fisc transmitem zilnic pe baza a ceea ce primim, aceste sume catre fondul de sanatate astfel incat lucrurile sa mearga normal. Exste o schema pentru un an de zile asa ca lucrurile din acest punct de vedere s-au solutionat”, a spus Teodorovici.


eugen teodorovici
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1273 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004988 (s)