News Flash:

Tariceanu, despre legile justitiei: Senatorii pot depune amendamente pana pe 18 decembrie

14 Decembrie 2017
851 Vizualizari | 0 Comentarii
tariceanu 1

Presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, a declarat, joi, la finalul sedintei Biroului Permanent, ca senatorii pot depune amendamente la legile justitiei pana luni la ora 09:00, urmand ca raportul comisiei sa fie depus marti dimineata.
"Am stabilit ca termene de depunere a amendamentor luni, 18 decembrie, ora 09:00 si comisia urmeaza sa isi depuna raportul pana in ziua de 19 (decembrie-n.r.), la ora 09:00”, a declarat presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu.

Calin Popescu Tariceanu a precizat, la solicitarea jurnalistilor, ca Legea 304 privind organizarea judiciara si Legea 317 privind organizarea si functionarea Consiliului Superior al Magistraturii ar putea fi dezbatute in sedinta de plen de miercuri.

„Noi incepem luni cu legea 303 (statutul procurorilor si judecatorilor-n.r.). Avem saptamana viitoare dezbaterile pe buget, este foarte posibil sa lucram nu numai miercuri, ci si joi”, a adaugat Tariceanu.


Presedintele Senatului a spus ca joi s-a epuizat termenul de depunere a amedamentelor pentru legea 303 si ca raportul trebuie depus pana pe data de 18 decembrie.

„Pana luni au termen de depunere a raportului. Deci, este timp suficient ca sa isi depuna raportul. Nu fixez eu programul comisiei speciale, daca ei vor avea timp suficient vor face, daca nu, vor prezenta raportul in momentul in care il vor termina”, a spus Tariceanu, intrebat daca este de parere ca timpul alocat pentru dezbaterea proiectelor este suficient.

Senatorul USR Mihai Gotiu a declarat, joi, ca termenele fixate de Biroul permanent al Senatului pentru dezbaterea legilor justitiei arata modul discretionar in care PSD-ALDE guverneaza, afirmand ca „inghesuirea” acestora cu legea bugetului de stat arata ca nu se doreste o dezbatere reala.

„Ati asistat astazi la un moment in care PSD si ALDE fac dovada felului in care inteleg sa guverneze si sa legifereze, un mod haotic, iresponabil, discretionar. Au venit si au convocat o sedinta de Birou Permanent la ora 12:00 si nu aveau oameni, doar pentru a da niste termene abuzive. In afara programului de lucru s-au pus termene de depunere a amendamentelor sambata si duminica, in conditiile in care in plen am votat cu totul alt program de lucru. Inteleg ca acum vor face program de permanenta unor comisii doar pentru a face pe repede inainte”, a declarat senatorul USR Mihai Gotiu, membru in Biroul Permanent al Senatului.

Senatorul USR a afirmat ca desi presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, a afirmat ca doreste ca legile justitiei sa fie dezbature, termenele fixate arata contrariul.

„(...) ultimul lucru pe care si-l doresc este o dezbatere reala pe aceste legi. Faptul ca au pus aceste termene luni si inghesuie si legea bugetului si legile justitiei pe repede inainte cred ca ulimul lucru care se poate spune este ca puterea doreste dezbatere pe aceste legi in mod real”, a spus Gotiu.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1213 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005854 (s)